05 de desembre de 2015
05.12.2015

Jordà critica que l'Estat sigui "un mur" per solucionar "els greuges socials" i veu "prioritari" un pla de xoc contra la pobresa

La cap de llista d'ERC per Girona assegura que la justícia social serà "un pilar fonamental" al nou país

05.12.2015 | 16:14

La cap de llista d'ERC per Girona, Teresa Jordà, ha criticat que l'Estat s'hagi convertit "en un mur" per solucionar "els greuges socials" que s'han incrementat amb la crisi econòmica. Per a la candidata, el "no permanent" que han practicat els populars no se circumscriu només a l'aspiració sobiranista, sinó també a la realitat del dia a dia. "La fractura social de les desigualtats, a banda de ser la realitat d'un fracàs col·lectiu, acaba essent massa cara", ha dit Jordà. "Per això, volem un nou país on la justícia social en serà el pilar fonamental", hi ha afegit. La cap de llista d'ERC al Congrés, que ha fet campanya per la comarca de la Selva, veu "prioritari" un pla de xoc global contra la pobresa.

Teresa Jordà ha volgut centrar el seu missatge electoral en les polítiques socials que defensa ERC. La candidata ha fet aquest dissabte un acte a la casa de Granada de Lloret de Mar (Selva). Allà, davant més d'un centenar de persones, Jordà ha recordat que aquesta legislatura s'ha convertit en la de "les amenaces" de l'Estat contra Catalunya. "Portem quatre anys així", ha dit.

Per a la cap de llista, el "no permanent" de l'Estat no s'emmarca només en el procés sobiranista, sinó que la política d'asfíxia que ha practicat el PP ha incrementat la pobresa. "En aquests moments, la fractura social de les desigualtats és enorme i hi hem de fer front", ha afirmat la candidata republicana.

"L'Estat s'ha convertit en un mur per solucionar els greuges socials; i aquesta fractura, a banda de ser la realitat d'un fracàs col·lectiu, acaba essent massa cara", ha dit Jordà. Per això, la cap de llista s'ha tornat a refermar en la necessitat d'un estat propi. "Per això volem un nou país, on la justícia social en serà el pilar fonamental", ha subratllat.

Jordà ha recordat que, com sempre ha defensat ERC, per lluitar contra les desigualtats cal impulsar un autèntic "pla de xoc" contra la pobresa. "Pobresa en tots els sentits: infantil, energètica, d'habitatge, laboral...", ha especificat.

"Carregar-se l'estat del benestar"

A més de Jordà, a l'acte de Lloret de Mar també hi han intervingut la número 4 de la candidatura per Girona, Ana Hinojosa, i Eduardo Reyes, de Súmate. Hinojosa ha criticat el PP per "haver-se anat carregant l'estat del benestar" i ha assegurat que cal "recuperar-lo". "En aquests quatre anys, hem retrocedit com mai en polítiques socials", ha afirmat.

Per Hinojosa, un exemple que demostra la situació actual és la manca de polítiques que afavoreixin l'habitatge social. "Actualment, només representa un 3% del total, mentre que la mitjana a Europa s'apropa al 15%", ha dit. I ha conclòs: "És urgent instaurar una política ambiciosa de lloguer social, així com la dació en pagament".

Per la seva banda, Eduardo Reyes ha afegit que ERC ha de ser a Madrid "per defensar els dos milions de persones que han dit Sí a la independència i Sí a un canvi social". "Hem de fer-nos sentir a Madrid i convèncer la gent que volem un nou país, on la justícia social sigui per a tothom; per això, hem de ser propietaris dels nostres recursos, per fer possible aquest nou país", ha afirmat.

ERC ha fet aquest dissabte campanya per la comarca de la Selva. A més de Lloret de Mar, la cap de llista al Congrés per Girona també ha visitat Maçanet de la Selva, Vidreres, Blanes i Riells i Viabrea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook