05 de desembre de 2015
05.12.2015

El jutjat tomba el pla de cobertura de TV3

05.12.2015 | 07:22

La Junta Electoral Central ha rebutjat el pla de cobertura informativa de les eleccions del 20-D proposat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), o sigui TV3 i Catalunya Ràdio, que revisava el criteri dels blocs electorals i que havia estat impugnat pel PP. En un escrit, la Junta Electoral Central ha desestimat el recurs interposat per la CCMA contra un acord previ de la Junta Electoral Provincial de Barcelona, en què ja es donava la raó al PP.
El pla inicial de la CCMA se?guia els plantejaments del Síndic de Greuges i del Parlament i preveia evitar l'aplicació d'una proporcionalitat matemàtica estricta del temps de cobertura informativa per a cada candidatura en funció dels seus resultats a les eleccions anteriors i proposava una "ponderació" vinculada a criteris periodístics més "flexibles".
Segons la Junta, encara que cal reconèixer "cert marge" per respectar els "criteris periodístics", els principis de pluralisme polític i social, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa en els mitjans públics en campanya electoral "han de prevaler" per damunt d'altres "criteris innovadors".
Afegeix que el pla de cobertura de la CCMA no comptava amb la "conformitat" de totes les formacions polítiques incloses en les previsions de cobertura, per la qual cosa la durada de la informació electoral ha d'"ajustar-se proporcionalment als resultats obtinguts en les últimes eleccions equivalents".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit