La cap de llista d'ERC al Congrés per Girona, Teresa Jordà, va criticar ahir que l'Estat s'hagi convertit "en un mur" per solucionar "els greuges socials" que s'han incrementat amb la crisi econòmica. Per a la candidata, el "no permanent" que han practicat els populars no se circumscriu només a l'aspiració sobiranista, sinó també a la realitat del dia a dia. "La fractura social de les desigualtats, a banda de ser la realitat d'un fracàs col·lectiu, acaba essent massa cara", va afirmar Jordà. "Per això, volem un nou país on la justícia social en serà el pilar fonamental", va afegir. La candidata d'ERC al Congrés, que va fer campanya a la comarca de la Selva, va considerar "prioritari" un pla de xoc global contra la pobresa.

En un acte a Lloret de Mar, davant més d'un centenar de persones, Jordà va recordar que aquesta legislatura s'ha convertit en la de "les amenaces" de l'Estat contra Catalunya. "Portem quatre anys així", va destacar. "L'Estat s'ha convertit en un mur per solucionar els greuges socials; i aquesta fractura, a banda de ser la realitat d'un fracàs col·lectiu, acaba essent massa cara", va lamentar Jordà. La cap de llista es va tornar a refermar en la necessitat d'un estat propi: "Per això volem un nou país, on la justícia social serà el pilar fonamental".

Jordà va recordar que, com sempre ha defensat ERC, per lluitar contra les desigualtats cal impulsar un autèntic "pla de xoc" contra la pobresa. "Pobresa en tots els sentits: infantil, energètica, d'habitatge, laboral", va especificar. A l'acte de Lloret de Mar també hi van intervenir la número quatre del Congrés, Ana Hinojosa, juntament amb Eduardo Reyes, de Súmate. Hinojosa va criticar el PP per "haver-se anat carregant l'estat del benestar" i va posar de manifest que cal "recuperar-lo".