Ada Colau, acompanyada pel cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech a les eleccions generals,va participar en un acte organitzat per Podem, que es va realitzar de forma simultània en cinc escenaris de l'Estat sobre les propostes per al canvi constitucional. Van intervenir, a més de Colau, Pablo Iglesias, Xosé M. Beiras, des de la Corunya, Mònica Oltra, des de València, i Vicky Rossell, des de Las Palmas.

L'alcaldessa de Barcelona, que tanca la llista d'En Comú Podem per Barcelona, va acusar aquest diumenge "les elits polítiques i econòmiques defensores de la Constitució de devaluar-la i degradar-la". També va criticar els defensors de la Constitució de fer servir la Carta Magna com "una bíblia sagrada per no tocar-ne cap coma" i evitar fer debats democràtics i legítims com la monarquia o l'organització de les diferents nacions.

El candidat d'En Comú Podem per Barcelona, Xavier Domènech, va demanar que després del "canvi real" produït en molts municipis al maig passat es facin "processos constituents en tots els pobles d'Espanya", que en el cas de Catalunya estarien precedits per un referèndum. Després d'apostar per "un procés constituent per a Catalunya i exactament el mateix per a qualsevol poble de l'Estat", el candidat d'En Comú Podem va apuntar que són "l'única candidatura que defensa el referèndum i l'única que té les aliances necessàries".

El cap de llista de la formació a Barcelona, va asseverar que no és un procés constituent "concedir un pla de xoc a canvi de votar un president", sinó "una de les maneres més tristes de començar un procés", en al·lusió a la negociació entre JxSí i la CUP.