L'exministra i cap de llista del PSC, Carme Chacón, va avisar ahir, el dia de la Constitució, que només el vot al PSOE garantirà una reforma "real i tan aviat com sigui possible" de la Carta Magna, que requereix un canvi "profund" després de 37 anys de "pau i democràcia".

Chacón va participar en un míting davant quasi 300 persones a Lleida, amb el líder del PSC, Miquel Iceta, el president del PSC i alcalde de la ciutat, Àngel Ros, i la cap de llista al Congrés per Lleida, Mònica Lafuente.

"És l'aniversari de la Constitució i vull agrair aquests 37 anys de pau i democràcia. Però amb la mateixa convicció, cal fer una profunda reforma per garantir drets fonamentals i bàsics com la sanitat, l'educació, la dependència i les pensions", va assenyalar.

Però també per "regenerar la democràcia i acabar amb la corrupció", a més de per aconseguir un nou marc de convivència i relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya, mitjançant un Estat federal que permeti "37 anys més de convivència, concòrdia, diàleg i negociació".

Segons el seu parer, "només hi ha un vot que té la força i ambició suficient perquè aquesta reforma sigui real tan aviat com sigui possible", va dir la dirigent, que va varregar contra "la dreta del PP que destrossa" els drets socials, "impregna" Espanya de "corrupció" i fa "catalanofòbia".

"No sabem ser espanyols si no som catalans, per això volem una reforma que signifiqui competències, recursos, reconeixement i representació. Només els socialistes serem capaços de garantir i només nosaltres podrem tornar al diàleg, la negociació i el pacte que Espanya i Catalunya necessiten", va remarcar.

Però Chacón també va censurar a l'"esquerra que només es dedica a criticar l'esquerra", perquè "amb ells no farem fora Rajoy", com també "als de taronja que diuen que vénen a regenerar la política", però van fer president a Madrid el "PP de la Gürtel".

"Aquí dissimulen pitjor quan vénen les eleccions de veritat, taronja o blau són la mateixa dreta. Potser més perillosa, perquè encara duraran més. Només hi ha un vot que fa fora Rajoy i quan Catalunya vota massivament perquè vol canvi, vota socialista i aquest canvi es farà realitat", va criticar.

El míting de Chacón va finalitzar amb la seva cançó habitual de campanya, Estáis aquí, de Sidonie, però aquesta vegada el líder del PSC, Miquel Iceta, va tornar a ballar en parella amb la fins ara diputada Teresa Cunillera, després que en les passades eleccions catalanes el dirigent s'erigís en fenomen viral a les xarxes socials amb el seu ball desenfrenat a ritme de Don't stop me now, de Queen.