e

s va suar molt ahir en l'acte de la Constitució, tant que a alguns com a Albert Rivera li van caure les gotes intentant fer-se un lloc, i el mateix li va passar a Pablo Iglesias i a tothom que no va voler perdre's la primera recepció constitucional dels dos líders emergents.

Faltava l'aire, la calor asfixiava, i els cops de colze i empentes van fer fins i tot trontollar Pedro Sánchez, malgrat els seus gairebé dos metres d'altura, després de saludar-se amb el candidat de Ciutadans, que li trepitjava els talons en l'enquesta preelectoral del CIS.

"Aneu molt bé"

També Sánchez va saludar, sense més, Iglesias, però, en canvi, no va intercanviar cap mot amb el president del Govern, que sí que va parlar amb els altres dos candidats, especialment amb el líder de Podem. Una conversa en la qual Mariano Rajoy li va comentar que com a partit van "molt bé", va assegurar Iglesias en els clàssics grups que es munten en la recepció, però després el president no va voler desvelar el contingut d'aquest diàleg.

El que sí va explicar Rajoy és que la pallissa que li va donar a Bertín Osborne amb el futbolí la setmana passada es deu al fet que dedica temps amb els seus fills a aquest esport de saló, "això sí, no cada dia", va aclarir, després que el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, li regalés un futbolí quan es va instal·lar a la Moncloa.

No li va agradar d'aquest regal que un dels equips fos el Barça, de la mateixa manera que hauria preferit no haver de jugar amb ?l'equip blaugrana el dia de la ?pallissa que li va donar a Bertín.

Soraya Saénz de Santamaría, en capella pel debat, es va mostrar molt tranquil·la perquè no s'hi "juga res", i tenia el cap gairebé més posat a pensar que havia de muntar ahir a la tarda l'arbre de Nadal i el pessebre, on possiblement el seu fill li posarà els cotxes.