La cap de llista al Congrés d'Unió per Girona, Montse Surroca, va criticar ahir la "deixadesa" de l'Estat per adequar la N-260 entre Portbou i França. Per a la candidata, cal impulsar una millora "urgent" d'aquest tram de carretera, on dues persones -un pare i la seva filla- hi van perdre la vida durant els fatídics incendis de l'estiu del 2012. Surroca es va comprometre, si surt escollida diputada, a reclamar al Congrés que faci obres de manera "urgent" per solucionar "el greuge" que arrossega aquesta carretera.

"Durant aquesta legislatura hem presentat diferents preguntes i iniciatives perquè es posi fil a l'agulla i es resolgui de manera definitiva aquest greuge", va dir Surroca, lamentant "la inacció" de l'executiu estatal. "Reclamem que s'hi actuï de manera urgent, perquè l'estat de la N-260 és un exemple que demostra, un cop més, que l'Estat dóna l'esquena a les comarques gironines", va afegir la cap de llista d'Unió.

D'altra banda, Surroca va criticar al cap de llista de C's, a qui va acusar d'estar del tot desconnectat amb el territori. "Nosaltres coneixem les comarques gironines de primera mà, a diferència de partits com C's, que suposadament aspiren a governar la Moncloa i, en canvi, no saben quins són els problemes dels ciutadans que tenen més a prop", va dir Surroca.