El cap de llista del PPC al 20-D, Jorge Fernández Díaz, va alertar als votants de possibles pactes a tres bandes entre PSOE, C's i Podemos a la Moncloa. «Ja tenim experiència amb els pactes del Tinell», va dir en recordar que s'han tirat endavant acords municipals per desbancar el PPC en municipis on havien estat la força més votada. «Que Déu ens agafi confessats», es va encomanar Fernández Díaz en un acte de campanya al centre Els Propis, a Nou Barris. A més, l'encara ministre de l'Interior va recordar que «la solidaritat nacional acudeix en ajuda de Catalunya» amb instruments com el FLA que financen la Generalitat, una institució «incapaç d'obtenir crèdit» a l'exterior: «Com els fiaran si el primer que diuen que faran és no complir lleis?».

Fernández Díaz va demanar als militants i simpatitzants que actuïn com a «autèntics agents electorals» per defensar la seva candidatura. I també després del 20-D, en el que entén com una «espècie de competició» per desbancar el PP de la presidència. En aquest sentit, Fernández Diaz va recordar «l'experiència» que ja es té a Catalunya amb pactes com el del Tinell o amb acords de govern a Badalona i Castelldefels després de les municipals. Són «pactes de perdedors», va reiterar un cop més. Davant de possibles pactes tripartits a la Moncloa, el cap de llista dels populars va expressar: «Que Déu ens agafi confessats».

En un acte amb gent gran majoritàriament a Nou Barris, Fernández Díaz va posar sobre la taula la situació financera de la Generalitat. «Que quedi clar» que el FLA o el pagament a proveïdors és extraordinari al finançament autonòmic, va dir. En aquest sentit, en ser «incapaços d'obtenir crèdit a l'exterior» -«com els fiaran si el primer que diuen que faran és no complir lleis i inseguretat jurídica i inestabilitat institucional?»- els bons de la Generalitat estan qualificats «per sota» del bo escombraria i això fa que no tingui «accés o a un interès prohibitiu» al crèdit.