«Portarem el nou Senat a Barcelona». Amb aquest compromís escrit en un gran cartell van aparèixer la candidata del PSC al 20-D, Carme Chacón, el líder del partit, Miquel Iceta, el candidat a la cambra alta, Carles Martí, i l'expresident de la Generalitat i senador, José Montilla. Els socialistes, a més, van explicar que si aconsegueixen el trasllat del Senat a Barcelona, l'ubicaran als terrenys de la Sagrera que ara estan buits i que han de cobrir les vies ferroviàries.

A l'acte de presentació de la proposta, Chacón va inserir la proposta de nou Senat en la reforma de la Constitució, i va assegurar que la reforma de la carta magna «no és un caprici» sinó que ja s'ha convertit en «una necessitat urgent». Carme Chacón es va desplaçar ahir al matí fins a la Sagrera, davant dels terrenys buits que ara hi ha a l'entorn ferroviari de la futura estació, per deixar clar que aquella serà la ubicació. Carme Chacon i els socialistes proposen fer del Senat «la cambra autènticament federal» amb lamillora de la representació que acompanyi el «blindatge de drets».«Volem que representi els territoris i que permeti seva la capacitat de participar, que les comunitats tinguin una veu rellevant en les seves competències a l'Estat i en la UE. Volem fer un Senat útil en l'Espanya federal. I el volem a Barcelona i a la Sagrera», va sentenciar.

El candidat a senador el PSC, Carles Martí, va detallar que serà un Senat «de cogovern i per tenir l'última paraula en temes que tenen a veure amb recursos de les comunitats i dels ajuntaments, i amb l'autogovern de territoris, i que tractaran tot allò que implica les lleis que afecten les competències de les comuntitats».