09 de desembre de 2015
09.12.2015

Rajoy dóna per acabat el lideratge de Sánchez i insta el PSOE a reorganitzar-se

El presidenciable reitera el missatge de precampanya «Espanya no necessita ni experiments ni fer marxa enrere»

09.12.2015 | 00:00
Mariano Rajoy va fer la seva última visita de la campanya electoral a Andalusia.

El president del Govern, Mariano Rajoy, va donar per acabat el lideratge de Pedro Sánchez en el PSOE i va recomanar als socialistes que dediquin un temps a reorganitzar-se. Va ser l'atac més directe de Rajoy al PSOE en el que portem de campanya, i el cap de l'Executiu ho va fer a Andalusia, la regió que presideix la socialista Susana Díaz.
Rajoy va insistir que els socialistes no poden dir-li a la gent, «després de l'embolic que van organitzar a Espanya», que «ara tenen unes receptes magnífiques, «simplement perquè no és creïble». I tot seguit els va llançar la seva recomanació: «Vostès han d'estar una temporada tranquils, organitzant-se bé» i «veure com poden plantejar les coses millor en el futur», va dir.
No va ser l'única crítica al PSOE, perquè Rajoy també va acusar aquest partit de prometre ara «l'oro y el moro» quan quatre anys enrere van deixar el país amb 3,4 milions d'aturats més.
Va assenyalar Rajoy que la clau perquè el país segueixi millorant «no és tenir bona voluntat», que la tenen tots, sinó comptar amb «els coneixements, les ganes i la valentia suficient per fer una política econòmica que et permeti créixer». Una mica del que «no són capaços de fer alguns que van prometent el que mai donen quan tenen la responsabilitat», va afegir el president arremetent de nou contra el PSOE.
En molta menor mesura va atacar Rajoy en aquesta ocasió altres partits, i només va dedicar un minut per advertir que «cal anar amb molta cura» amb els emergents.
«Experiments, pocs», va dir Rajoy, per qui en la vida convé pensar-se les coses, saber què és el que cal fer i veure-li la cara a un i a un altre». «Espanya no necessita ni experiments ni fer marxa enrere», va concloure Rajoy, repetint així el missatge que més va donar en els mesos de precampanya, i insistint que cal fer costat al PP ara que Espanya «ha fixat un rumb raonable» i les coses van millor».
Així, va advertir que els processos de canvi «no es tallen per la meitat» sinó que «es continuen fins al final», i va tornar a apel·lar a l'experiència de govern que tenen els 'populars', la victòria dels quals, en qualsevol cas, va tornar a augurar.
«Guanyarem i serà així perquè tenim un gran partit, el nostre», va dir.
Com fa en tots els mítings, Mariano Rajoy va citar els quatre objectius de la seva legislatura, entre els quals hi ha la defensa de la unitat d'Espanya, i en aquesta ocasió li va tornar a recordar al president de la Generalitat, Artur Mas, que «ha de complir la llei». «I si no la compleix, caldrà aplicar-li els procediments establerts», va advertir.
El de Sevilla va ser l'últim acte de Rajoy a Andalusia en aquesta campanya. Va ser a Màlaga dijous passat -abans de la tradicional enganxada de cartells a Madrid- i va passar els dos últims dies visitant localitats i amb actes en quatre províncies.
Abans d'anar-se'n, va prometre que mantindrà el seu compromís amb Andalusia, comunitat per la qual ha fet, va apuntar, tot el que va pogut «per arreglar molts problemes importants que tenien uns altres que no són del PP».
«Jo per descomptat no li treuré el bonobús a ningú, teniu política social, perquè donin lliçons», va dir Rajoy criticant la decisió de l'alcalde socialista de Sevilla, Juan Espadas, de retirar el bonobús gratuït als pensionistes i cobrar-lo segons el nivell de renda. Abans d'aquest míting, Mariano Rajoy va visitar un centre de la tercera edat al centre de la ciutat, i va atendre els periodistes per comentar el debat de dilluns i subratllar que el va guanyar la vicepresidenta del Govern.
«El debat va estar molt bé i el va guanyar, com tots vostès saben, Soraya Sáenz de Santamaría», va dir Rajoy.
Preguntat per la seva absència i sobre com hauria estat la seva participació, va dir que podia haver-lo guanyat o no, però va reiterar que «l'important és que tenim un debat a dos dilluns que ve», en referència a la seva cara a cara amb Pedro Sánchez.
No va voler referir-se als tres candidats a la Moncloa que ahir es van mesurar amb la vicepresidenta -Pedro Sánchez (PSOE), Albert Rivera (Ciutadans) i Pablo Iglesias (Podem)- i es va limitar a dir que «cadascú va fer el que va poder».
Sí va insistir que la guanyadora va ser Sáenz de Santamaría; «Soraya es coneix molt bé els temes des de la cuina i ahir va quedar reflectit», va dir. I ell, va insistir, farà el que «s'ha fet sempre», debatre amb el líder de l'oposició.
«Nosaltres tenim un equip i tenim molta gent; uns altres solament en tenen un», va recalcar el cap de l'Executiu, al·ludint implícitament a Ciutadans, partit que sempre defineix com d'«una sola persona».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades