La candidata d'Unió per Girona, Montse Surroca, ha apel·lat al votant de "CiU de tota la vida" perquè assegura que es troben amb gent que el 27 de setembre va votar Junts pel Sí i que ara se sent "decebuda". "En aquests dies de campanya per a les eleccions generals ens trobem amb molts gironins que creuen que van llençar el vot perquè veuen la situació de bloqueig a Catalunya", ha remarcat Surroca. Davant d'això, la candidata defensa que Unió és "l'única formació coherent" que té una proposta política "realitzable" per superar la "situació límit" entre Catalunya i Espanya. Surroca ha criticat C's perquè "desconeixen la realitat catalana" i les forces independentistes perquè, segons la cap de llista, llencen propostes "irrealitzables".

Unió aixeca la "bandera de la coherència". La candidata per Girona, Montse Surroca, ha volgut contraposar les propostes de la formació democristiana amb la resta de partits. Segons remarca, el votant gironí es troba amb partits com Ciutadans "que neguen la realitat" del que passa a Catalunya i, d'altra banda, amb els partits independentistes que expliquen "propostes irrealitzables que ens porten al no res".

Enmig d'aquest context que planteja la formació, Surroca assegura que Unió és "l'única força" que defensa que Catalunya pot avançar nacionalment "des de la coherència". "Estem demostrant des del 27 de setembre que defensem el mateix a dins i fora de Catalunya", ha manifestat. La cap de llista, a més, considera que la proposta d'una tercera via que defensa el partit és la clau per superar el "bloqueig" que viu Catalunya i superar la "situació límit" amb Espanya. "Constatem que hi ha un diàleg de sords entre els que neguen la realitat del que passa a casa nostra i els que ens vénen unes propostes irrealitzables", ha afegit.

En busca del "votant de CiU de tota la vida"

Per això, Unió vol anar a buscar el "votant de CiU de tota la vida" que, segons remarca Surroca, se sent "decebut" després d'haver confiant en Junts pel Sí el 27 de setembre. "Veiem a les comarques gironines molta gent decebuda, desorientada, que creu que va llençar el vot el 27-S i apel·lem a aquestes persones que volen superar aquesta situació des de la coherència i amb una proposta possible", ha remarcat.

La candidata ha aprofitat per criticar Convergència per mantenir negociacions a Catalunya amb la CUP per investir president Artur Mas. " Tenim un país en mans de la CUP que representa un model de país que no té res a veure amb el votant de CiU de tota la vida", ha declarat Surroca, que afegeix: "Unió mai posaria el país en mans de les CUP".