10 de desembre de 2015
10.12.2015

Esquerra Republicana "estripa" la monarquia

Jordà i les JERC trenquen un cartell amb una corona davant la seu de la Fundació Princesa de Girona

10.12.2015 | 00:00
Les candidates Teresa Jordà i Susanna Pagès, estripant el cartell amb la corona.

La cap de llista d'ERC per Girona, Teresa Jordà, va "estripar" ahir la monarquia espanyola i va reivindicar que a la República Catalana tots els ciutadans "seran lliures i iguals". Jordà, acompanyada de membres de les JERC, va trencar un cartell on apareixia la imatge d'una corona al costat de la seu de la Fundació Princesa de Girona, situada al parc Científic i Tecnològic. La candidata va criticar que "en ple segle XXI" encara hi hagi institucions que representin "el poder vingut del cel" i va assegurar que l'estat propi suposarà "un país millor on imperi la justícia social". "És molt més fàcil fer una República Catalana de 7,5 milions de ciutadans que reformar la monarquia parlamentària de 46", va considerar, tot afegint: "Estem cansats d'una monarquia obsoleta i retrògrada i que l'Estat espanyol ens prengui la veu".
La candidata republicana va participar en un acte simbòlic d'oposició als Borbons. Juntament amb membres de les JERC, Jordà va estripar un cartell on apareixia una corona gegant damunt les paraules "Monarquia espanyola". A sota, hi havia un cartell de les JERC on es llegia el lema: "Que no ens prenguin la veu!".
Jordà va assegurar que a partir del 27-S "tenim un mandat democràtic inequívoc" perquè les urnes van donar "un sí absolutament gegant per engegar l'estat propi i enderrocar allò que faci falta". La candidata d'ERC va recordar, a més, que la monarquia és "hereva de l'època franquista" i que "en ple segle XXI" la societat ha d'estar formada per "ciutadans lliures i iguals en comptes de dependre del poder vingut del cel".
La número 5 de la llista per Girona i membre de les JERC, Susanna Pagès, va coincidir en què la monarquia espanyola "és totalment obsoleta" i va lamentar que, tot i que com a cap d'Estat el rei té "poders limitats", la seva família "gaudeix de privilegis molt importants". Pagès va posar com a exemple els 100.000 euros anuals que s'han atorgat a la princesa Elionor. "En una època de crisi com l'actual, ho trobem insultant", va subratllar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook