El candidat de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, va assegurar ahir que Europa "és garantia de l'Estat de dret" i impedirà que el govern espanyol "rebenti les finances de la Generalitat" com a represàlia pel procés sobiranista. En un acte amb gent gran -o sèniors, com va preferir anomenar-los-, Xuclà va lloar la seva valentia per posar-se al costat d'Artur Mas i Convergència en el procés sobiranista i va apel·lar al seu vot per garantir el futur dels seus fills i néts.

Xuclà va defensar que, en una Catalunya independent, hi hauria una qualitat de vida com la de països com Àustria o Dinamarca, ja que tindrien més recursos per poder fer més polítiques socials i redistribuir millor la riquesa. Pel que fa a les pensions, va criticar el "discurs de la por" del PP i va garantir que en una Catalunya independent aquestes es podrien mantenir i fins i tot millorar, al contrari del que fan els populars. "El PP ha rebaixat a la meitat el fons de reserva de les pensions en dos anys. Si segueix estirant-lo a aquest ritme, d'aquí a dos anys ja s'haurà esgotat", va indicant, tot afegint que, per aquest motiu, els pensionistes s'haurien de preocupar davant d'un govern central en mans del PP.

En aquest sentit, Xuclà va explicar que estar dins de la Unió Europea, com és el cas de Catalunya, impedirà possibles "actituds revengistes" per part de l'Estat espanyol davant del procés independentista. "Si no estiguéssim a Europa, potser Montoro podria rebentar les finances de la Generalitat com a represàlia pel procés sobiranista, però Europa garanteix unes normes bàsiques de civilització", va indicar Xuclà. "La Unió Europea garantirà que es cobreixin els drets dels ciutadans", va reblar.

Davant d'un auditori ple de "sèniors" a l'hotel Carlemany de Girona, el candidat de Democràcia i Llibertat els va agrair que no s'hagin "espantat" davant del procés sobiranista. "Ho vaig veure clarament el 9 de novembre de 2014, quan es va fer la consulta, quan molta gent va anar a votar amb emoció pensant en els seus pares i avis i espolsant-se els fantasmes del franquisme", va indicar, tot donant-los les gràcies pel seu suport en el camí iniciat per Democràcia i Llibertat.

El cap de llista convergent va explicar que la majoria de persones "sèniors" estan preocupades per la llei de la dependència, ja que l'Estat ha anat retallant les seves aportacions i carregant-ho sobre unes autonomies mal finançades. "S'ha jugat amb els sentiments de la gent dependent", va criticar. Tot i això, el que més preocupa a la gent gran, va augurar, és el futur dels seus fills i els seus néts. "El PP treu pit dient que ha baixat l'atur, però promoure contractes precaris amb sous de 650 o 675 euros mensuals no és garantir-los un futur", va assenyalar, abans de garantir que en una Catalunya Estat "es viuria molt millor".