11 de desembre de 2015
11.12.2015

Ciutadans de Girona defensa la necessitat de situar l'aprenentatge de l'anglès com a prioritat

Fernando López de Castro assegura que no tenir domini de l'anglès "desprestigia" la classe política

11.12.2015 | 13:53
Ciutadans de Girona defensa la necessitat de situar l'aprenentatge de l'anglès com a prioritat

El candidat de Ciutadans per Girona, Fernando López de Castro, ha situat l'aprenentatge de l'anglès com una de les prioritats de futur del nou govern estatal per situar-se "a l'alçada dels països avançats". "Parlar bé anglès és fonamental per l'avenç i prestigi d'un país", ha valorat. Per al cap de llista, cal redefinir la manera d'ensenyar l'anglès a les aules per tal que sigui "realment efectiu" perquè considera que fins ara s'hi ha invertit "capital" que no obté resultats. López de Castro també ha criticat que els presidents que ha tingut l'estat espanyol no parlin anglès. "La manca de coneixements en un idioma tan global i necessari desprestigia la classe política i és una mostra de com Espanya no s'obre suficientment al món", ha dit.

El candidat de Ciutadans (C´s) per Girona, Fernando López de Castro, ha destacat aquest divendres que per al partit és "prioritari" aconseguir que l'ensenyament de l'anglès sigui "realment efectiu". El candidat ha lamentat el nivell de coneixement d'aquesta llengua estrangera que hi ha arreu de l'Estat i ha assenyalat que és un dels únics sis països de la Unió Europea on encara la majoria de la població no parla cap llengua estrangera.

López de Castro ha recordat que l'anglès és l'idioma estranger reconegut a la Unió Europea i a organismes internacionals com les Nacions Unides i que, per això, creu que s'ha de redefinir el model educatiu per tal que l'anglès es conegui ja des de petits. "L'anglès és la llengua vehicular dels negocis, de l'economia, de la diplomàcia i de les investigacions acadèmiques", ha assenyalat el candidat.

A més, el cap de llista de Ciutadans a Girona ha criticat el nivell que hi ha entre la classe política. En aquest sentit, ha expressat la seva "sorpresa" perquè cap dels presidents que ha tingut el govern espanyol parli anglès, un idioma que la formació considera "fonamental" per a les relacions internacionals. "La manca de coneixements d'un idioma tan global i necessari desprestigia la classe política i és una mostra de com Espanya no s'obre suficientment al món", ha valorat.

En relació amb aquesta qüestió, el candidat de C's per Girona al Senat, Héctor Amelló, ha apuntat algunes propostes per a l'àmbit educatiu. "Convé prioritzar la qualitat, reduir el nombre d'alumnes per aula, fer un seguiment de la qualitat docent i promoure la seva formació continua", ha manifestat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook