El cap de llista d'ERC a les generals, Gabriel Rufián, va explicar ahir que el seu partit vol derogar la reforma laboral del PP i que així ho defensarà al Congrés, a més d'augmentar el sou mínim, apostar per una fiscalitat més redistributiva i fer un canvi profund en el mercat energètic.

En una conferència-esmorzar organitzada per Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, Rufián va considerar que després del 20-D no hi haurà canvis substancials a l'Estat perquè «tornarà a guanyar el PP, que no és popular, o el PSOE, que ni és socialista ni és federal, o Ciutadans, una nova dreta més moderna i fina però amb els mateixos valors».

L'autèntic canvi, va subratllar, «s'anomena procés català cap a la independència i la creació d'una nova república», i va apuntar que «si aquí ja hi ha una majoria a favor d'això, no hem d'esperar res més de la correlació de forces de l'Estat». «La gent surt al carrer, no per pronunciar el nom d'un partit o d'un polític, sinó per demanar la independència» i això «és molt significatiu», va subratllar.

Defensa de les classes mitjanes

Rufián va explicar que el seu partit defensa «un projecte social per a les classes mitjanes, amb una redistribució de la riquesa més justa». «Volem coses bàsiques, com pobresa zero, invertir el 6 per cent del PIB en educació perquè una societat culta és una societat educada, i no pretenem res que no sigui de sentit comú. Jo he estat mileurista i el 70 per cent de la població està així, de manera que nosaltres volem acabar amb això», va assenyalar.

El candidat republicà va recordar que «hi ha països del nord d'Europa que no han sortit tan afectats per la crisi i volem assemblar-nos-hi, i no estar supeditats a una determinada oligarquia financera, perquè a vegades veiem que qui mana són determinades persones des dels seus despatxos que no han estat elegides pels ciutadans».