La cap de llista d'Unió per Girona, Montse Surroca, ha proposat que els autònoms paguin quotes variables a la Seguretat Social dependent dels ingressos i del temps que estiguin treballant. Segons Surroca, els autònoms són els que poden crear ocupació i, per això, cal ajudar-los i evitar que tots hagin de pagar les mateixes quotes. La candidata ha explicat que aquesta serà una de les primeres propostes que faran al Congrés dels Diputats després del 20-D. Aprofitant el meridià de la campanya, Surroca ha fet una valoració positiva de la receptivitat que tenen les seves propostes al territori. A més, ha defensat que Unió és "una veu autoritzada" a Madrid per aconseguir millores per als gironins.

La candidata d'Unió al Congrés per Girona s'ha trobat aquest matí amb empresaris de Blanes (Selva). A Surroca l'han acompanyat el candidat al Senat, Pere Maluquer, i també el número 2 per Barcelona, Josep Sánchez Llibre. Aprofitant la reunió, la cap de llista ha explicat una de les propostes que duen al programa electoral adreçada a la creació d'ocupació.

Segons recorda Surroca, el partit s'ha fixat com a objectiu que la taxa de l'atur es redueixi al 15%. Per contribuir a la generació d'ocupació, Unió proposa quotes variables per als autònoms. Actualment, han de pagar pràcticament el mateix a la Seguretat Social independentment del que facturin o els dies que treballin.

En canvi, la formació proposa que aquestes quotes s'ajustin en cada cas als ingressos que tingui cada petit empresari i als períodes que estigui treballant. "Creiem que és una proposta que pot ajudar molt als que creen ocupació", ha manifestat Surroca, que remarca que a les comarques gironines hi ha molts petits empresaris i que aquesta mesura els podria beneficiar. Per això, s'ha compromès a portar la proposta al Congrés dels Diputats després del 20 de desembre.

Valoració positiva de la campanya

Ara que els partits es troben al meridià de la campanya, la líder d'Unió a Girona ha fet una valoració positiva d'aquest primer tram electoral. Segons afirma, les "propostes i solucions concretes" d'Unió estan tenint una bona rebuda arreu del territori on les estan explicat. "Molta gent ens dius que ja era hora que algú aporti solucions", ha assenyalat Surroca.

Segons reflexiona la candidata, la política actualment és "més part del problema de la solució" i, davant d'aquest plantejament, Unió aposta per aportar propostes concretes que permetin "avançar i sortir del bloqueig polític que viu Catalunya".

També s'ha expressat en aquest sentit el número 2 de la candidatura per Barcelona, Josep Sánchez Llibre. "Unió és el vot útil del català centrat, del catalanisme polític moderat perquè som l'única força centrada que defensa un plantejament viable per a Catalunya i un nou estatus quo amb Espanya", ha manifestat