La cap de llista d'Unió per Girona, Montse Surroca, s'ha compromès a impulsar la candidatura de Barcelona i el Pirineu per als Jocs Olímpics d'Hivern del 2026. L'alcaldessa de la ciutat comtal, Ada Colau, va decidir deixar el projecte aturat i va convocar una comissió per estudiar a fons l'impacte econòmic i social l'esdeveniment. Però segons defensa Surroca, Unió és el partit «més responsable» per desencallar projectes importants per als Pirineus, com la candidatura olímpica o l'escorxador transfronterer d'Ur, a l'Alta Cerdanya, que està inacabat per falta de finançament. «Els propers anys són clau per a la dinamització del territori, que ha de permetre un impuls turístic i de qualitat de vida dels ciutadans», va afirmar.

Surroca va assegurar que el vot a la formació és el «vot més responsable» per desencallar projectes que són clau per a les comarques gironines i, en especial, per als Pirineus. En aquest sentit, es va referir específicament a dos projectes que estan aturats a la zona de la Cerdanya. Per una banda, la candidatura conjunta amb Barcelona per acollir els Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern el 2026, un projecte que l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, va decidir aturar a l'estiu. «Aquest esdeveniment és una gran oportunitat per a les nostres comarques i Unió treballarà per fer-lo possible», es va comprometre la candidata.

A més, Surroca també va instar ERC i CiU a pronunciar-se en el mateix sentit. «ERC i Convergència han deixat el model de país en mans de la CUP i ens preguntem si assumiran aquesta necessitat clau», va alertar. I va afegir: «És evident que no podem perdre el temps, el territori, la seva gent necessiten una empenta i de manera urgent».

L'altre projecte al qual es va referir la candidata és el de l'escorxador transfronterer d'Ur, que està inacabat per falta de finançament. Durant la visita a la instal·lació va assegurar que els propers anys seran clau per a la dinamització d'aquest territori i que la propera legislatura ha de permetre «un impuls turístic i de qualitat de vida» per als ciutadans dels Pirineus.