11 de desembre de 2015
11.12.2015

Unió vol reimpulsar la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern 2026

Montse Surroca assegura que són el partit «més responsable» per desencallar un projecte com aquest, que Ada Colau va aturar a l'estiu

11.12.2015 | 00:00
Montse Surroca, ahir, durant la seva visita a la Cerdanya.

La cap de llista d'Unió per Girona, Montse Surroca, s'ha compromès a impulsar la candidatura de Barcelona i el Pirineu per als Jocs Olímpics d'Hivern del 2026. L'alcaldessa de la ciutat comtal, Ada Colau, va decidir deixar el projecte aturat i va convocar una comissió per estudiar a fons l'impacte econòmic i social l'esdeveniment. Però segons defensa Surroca, Unió és el partit «més responsable» per desencallar projectes importants per als Pirineus, com la candidatura olímpica o l'escorxador transfronterer d'Ur, a l'Alta Cerdanya, que està inacabat per falta de finançament. «Els propers anys són clau per a la dinamització del territori, que ha de permetre un impuls turístic i de qualitat de vida dels ciutadans», va afirmar.
Surroca va assegurar que el vot a la formació és el «vot més responsable» per desencallar projectes que són clau per a les comarques gironines i, en especial, per als Pirineus. En aquest sentit, es va referir específicament a dos projectes que estan aturats a la zona de la Cerdanya. Per una banda, la candidatura conjunta amb Barcelona per acollir els Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern el 2026, un projecte que l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, va decidir aturar a l'estiu. «Aquest esdeveniment és una gran oportunitat per a les nostres comarques i Unió treballarà per fer-lo possible», es va comprometre la candidata.
A més, Surroca també va instar ERC i CiU a pronunciar-se en el mateix sentit. «ERC i Convergència han deixat el model de país en mans de la CUP i ens preguntem si assumiran aquesta necessitat clau», va alertar. I va afegir: «És evident que no podem perdre el temps, el territori, la seva gent necessiten una empenta i de manera urgent».
L'altre projecte al qual es va referir la candidata és el de l'escorxador transfronterer d'Ur, que està inacabat per falta de finançament. Durant la visita a la instal·lació va assegurar que els propers anys seran clau per a la dinamització d'aquest territori i que la propera legislatura ha de permetre «un impuls turístic i de qualitat de vida» per als ciutadans dels Pirineus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook