La presidenta del PPC i número 3 a la llista al Congrés per Barcelona, Alícia Sánchez-Camacho, va demanar al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que no usi la figura del Rei «per fer electoralisme». La dirigent popular va recriminar-li que hagi dit que els últims anys «ha fet més el Rei d'Espanya que el Govern» per arreglar la situació a Catalunya. Sánchez-Camacho va subratllar que «és de justícia» reconèixer el paper del Rei, però va recordar a Rivera que «el que no ha estat contundent» contra l'independentisme ha estat ell perquè si el procés participatiu del 9-N es va impugnar va ser precisament perquè ho va voler el PP, ja que Ciutadans, va apuntar, «va dir que no feia falta».

«Si algú està sent contundent en la lluita contra la independència aquest és Mariano Rajoy», va subratllar la líder del PPC, que va lamentar que Rivera usi aquest tema «per pur electoralisme» i per «captar vots de persones desencantades» amb el Partit Popular.

Sobre aquest tema, va reivindicar la necessitat que totes les forces polítiques estiguin unides contra l'independentisme i que no s'utilitzi aquesta qüestió com a arma electoral.

En l'equador de la campanya electoral a les eleccions 20D, Sánchez-Camacho va fet una altra petició a Rivera, i és «que digui clarament» si donarà suport a Rajoy si el PP resulta ser la llista més votada el 20 de desembre. Va recordar que el candidat de Ciutadans va dir dies enrere que no donaria suport a un govern de Rajoy, mentre que ara es mostra partidari de defensar la llista més votada.

«Sembla que no sàpiga de què va la política», va indicar la candidata popular, que va retreure a Rivera que estigui disposat a arribar a «un pacte de perdedors» amb PSOE i Podem amb la finalitat d'evitar un govern del PP.

Alícia Sánchez-Camacho, d'altra banda, va fer un balanç «molt positiu» de la campanya electoral que està fent el seu partit, que està presentant propostes «positives, constructives» i per impulsar el creixement de l'economia, davant altres formacions, va precisar, que «el que els preocupa és poder arribar a la presidència del Govern».

Va assegurar que el PP representa «el vot segur, per l'estabilitat i per mantenir la creació de llocs de treball» i va advertir que si hi hagués canvis a la Moncloa «es perdrien els fruits de la recuperació econòmica». «No fem com altres aspirants que no presenten propostes i l'únic que els preocupa és fer pactes entre ells per repartir-se el poder», va postil·lar.

Va criticar que Albert Rivera «s'embolica» amb les seves propostes electorals, com negar la discriminació positiva en violència de gènere, i va assenyalar que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, «ja està reconeixent el seu fracàs i parlant de remuntada» perquè no confia en les seves possibilitats d'arribar a la Moncloa.