El president català, Artur Mas, va assegurar que escollir la papereta del PP, PSOE i C's és votar contra «els interessos de la gran majoria» dels catalans, encara que no siguin independentistes, i només «afegirà problemes» a Catalunya, mentre que va erigir DiLL com a «part de la solució». Mas va demanar així el vot per a Democràcia i Llibertat en un míting a l'Auditori Tecnocampus de Mataró juntament amb el cap de llista, Francesc Homs, i la vicepresidenta en funcions del Govern, Neus Munté.

En al·lusió a les negociacions amb la CUP, el líder de CDC va manifestar la seva confiança que el 20-D es «tanqui el cicle electoral», sense necessitat de noves eleccions al març, quelcom que «no és una seguretat però sí un desig». «Tornarà a sortir bé, tindrem un govern a Catalunya i seguirem el camí i el full de ruta», va augurar.

Per mobilitzar el vot sobiranista el 20-D, Mas va avisar que són eleccions a tot Espanya, però que «repercuteixen» a Catalunya i, des d'aquesta perspectiva, va demanar no votar PP, PSOE i C's, sense incloure Podem en les seves crítiques. Així, va preguntar retòricament què es pot esperar d'aquests tres partits no per a l'objectiu de la independència, sinó des del punt de vista de Catalunya, i va interrogar si tenen alguna proposta per garantir que es pagaran els deutes a la Generalitat, la immersió lingüística o si volen respondre a la reclamació del dret a decidir que avala «el 80%» de la població de Catalunya.

Homs va assegurar que veu el candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, una mica «malhumorat», i va afirmar que, després de les seves crítiques al vídeo de DiLL, en lloc del ministre d'Interior sembla el «ministre de l'anterior». Va recordar que a Catalunya el debat polític sempre s'ha viscut «amb intensitat», sense que això suposi una «divisió», i va destacar que si Fernández Díaz «s'atabala» perquè la gent pugui votar sobre el futur, «en lloc del ministre d'Interior sembla que sigui el ministre de l'anterior».