El PSC es va presentar ahir a Sant Feliu de Guíxols com «l'alternativa» als nacionalismes «que tant mal estan fent a la res pública catalana i de l'Estat». El cap de llista gironí, Marc Lamuà, va situar la «capacitat de diàleg, pacte i acord» dels socialistes com la «garantia» per resoldre el conflicte entre els nacionalismes català i espanyol i l'encaix de Catalunya a Espanya. Lamuà va estar acompanyat del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que va assegurar que «el canvi és imprescindible a Catalunya».

«Quan diem que som la solució no ho diem com un eslògan, ho diem perquè el nostre programa és l'única garantia de recosir allò que ha trencat el nacionalisme i per permetre que l'Estat i Catalunya afrontin amb garanties els propers 30 anys», va valorar Lamuà. El cap de llista gironí va insistir que el govern socialista derogarà la reforma laboral del PP ique prendrà mesures per millorar les condicions dels treballadors que les polítiques del PP han «deteriorat» durant els darrers quatre anys. El candidat també va defensar que cal un nou model turístic per desestacionalitzar la temporada i enfrontir l'oferta tot aprofitant les condicions naturals del territori. «El programa socialista és sensible a aquesta necessitat perquè coneixem el territori i sabem que cal un impuls al sector turístic», va remarcar.

Iceta, per la banda, va advertir que «o trobem algú capaç de dialogar i trobar una solució a l'embolic que ens han organitzat Rajoy i Mas o estem perduts». Iceta va situar Ciutadans a la dreta i va criticar que Podem ataqui el PSOE?«perquè s'equivoca d'adversari». Finalment, va concloure que «en un dia ens juguem quatre anys» i va animar els votants a no deixar-se enganyar per les enquestes, perquè «el que importa és el moment del vot».