La cap de llista d'ERC per Girona, Teresa Jordà, ha assegurat que el partit no té "cap ganes" de complir el que considera lleis injustes i que, per contra, se sent amb el "deure moral i ciutadà" de lluitar pels canvis i per impulsar "lleis democràtiques i justes". En un acte electoral a Amer (Selva), Jordà ha carregat contra l'Estat per "portar la democràcia als tribunals". "L'estat espanyol ens aplica la llei de l'embut, mentre ell incompleix la llei i porta als tribunals la democràcia", ha manifestat. Segons la candidata, per a ERC la democràcia "està per sobre de qualsevol Constitució o llei injusta". Jordà, que ha estat diputada aquesta legislatura, ha recordat que el Congrés ha tombat 15 vegades la petició d'autoritzar un referèndum.

La cap de llista, acompanyada pel diputat al Parlament Jordi Orobitg, ha fet un acte electoral a Amer (Selva). Allà, ha defensat que ERC "no té cap ganes" de complir lleis que considera injustes. "Als independentistes se'ns acusa de no voler respectar la legalitat i és que no tenim cap ganes de complir cap llei injusta i considerem que és un deure moral i ciutadà lluitar pels canvis i per posar lleis justes i democràtiques", ha valorat.

Segons ha remarcat la candidata, per a la formació la democràcia "està per sobre de qualsevol Constitució o llei injusta". A més, ha recordat que durant aquesta legislatura l'Estat ha negat fins a 15 vegades que es pugui fer un referèndum a Catalunya. "Ens aplica la llei de l'embut als catalans mentre incompleix sistemàticament les seves pròpies lleis o porta als tribunals les lleis que democràticament aprova el Parlament", ha lamentat.

La candidata ha enumerat algun d'aquests incompliments i, per exemple, ha dit que l'Estat ha incomplert fins a 12 sentències del propi Tribunal Constitucional, ha incomplert fins a 34 traspassos pendents que hauria de fer per llei o per imperatiu d'una sentència i, en relació a la legislació comunitària, a 31 de desembre de 2014 tenia 86 expedients oberts per infraccions comunitàries, més una trentena de lleis internacionals.

Respecte als incompliment vers Catalunya, la cap de llista també n'ha recordat alguns com la disposició addicional 3a de l'Estatut, la LOFCA i tots els pactes fiscals amb Catalunya, els acords de la Llei de dependència, els plans de carreteres i de rodalies i els compromisos en l'execució del corredor mediterrani, entre d'altres.