El cap de llista de Democràcia i Llibertat (DL) per Girona, Jordi Xuclà, ha remarcat la importància de "mobilitzar el vot sobiranista" el proper 20 de desembre per poder construir l'estat propi. "L'Estat que hem, dibuixat, concretat i somiat només es podrà aconseguir amb la mobilització del vot sobiranista el 20D", ha declarat. Per a Xuclà, un bon resultat de DL és "clau" per aconseguir aquest objectiu. "Cal que Catalunya tingui un altaveu potent a Madrid", ha afegit Xuclà, que ha fet un acte electoral a Ripoll, des d'on ha assegurat també que seria "surrealista" que a Catalunya guanyés la formació liderada per Albert Rivera.

El cap de llista de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, ha fet campanya al Ripollès, on s'ha fet acompanyar de la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, i l'alcalde de Ripoll, Jordi Muné. També hi ha participat la il·lustradora Pilarín Bayés que ha plasmat en un dibuix l'acte electoral.

Xuclà ha insistit en la importància que tenen les eleccions al Congrés per a la materialització del procés a Catalunya. "Estem a les portes d'aconseguir el que volem i hem de seguir endavant", ha manifestat Xuclà, que considera que un bon resultat del 20D "és clau" per aconseguir-ho. Per això, ha fet una crida a "despertar" tots els vots de les persones que aspiren a què Catalunya sigui un estat propi i també ha demanat als votants que no es desanimin. "És molt important que ningú es desanimi i que es vagi a les urnes el 20D per seguir el procés iniciat i que Catalunya pugui tenir un altaveu potent a Madrid", ha remarcat Xuclà.

El cap de llista de Democràcia i Llibertat també ha qualificat de "surrealista" una victòria de Ciutadans a Catalunya. "Aquest país seria surrealista si permet que Ciutadans guanyi a Catalunya", destaca.

Per la seva banda, la consellera Irene Rigau també ha fet una crida al vot sobiranista perquè creu que "permetrà consolidar el procés cap a la plena sobirania". "Catalunya ha de tenir una veu potent a Madrid", ha reblat. A l'acte hi ha assistit diferents representants polítics de la comarca.