El candidat de Podem a la Presidència del Govern, Pablo Iglesias, va assegurar que per estar al capdavant del Govern "no n'hi ha prou amb vestir roba maca" i portar corbata, sinó que a més cal tenir propostes i una memòria econòmica perquè "surtin els comptes", com fa el seu partit.

"Potser portem la camisa arremangada, potser no ens posem corbata, però a nosaltres els comptes ens surten i ens surten amb la gent a dins", va dir Iglesias a l'acte central de la campanya d'En Comú Podem al Poliesportiu de Llefià de Badalona, davant més de 1.500 persones -segons l'organització- i en el qual va estar acompanyat de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Així es va pronunciar el candidat de Podem després que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, digués d'Iglesias que "no té molta pinta de ser candidat a la Presidència del Govern. Una afirmació a la qual també es va referir Colau per demanar a Iglesias que no es preocupi perquè "la pena que porta" el candidat socialista, amb unes sigles carregades de corrupció i portes giratòries, "és tan gran" que ja només li queda la desqualificació personal.

"Estem amb tu, t'estimem, tens tot el nostre suport i volem que et pentinis i et vesteixis com et doni la gana, que estàs guapíssim", va emfatitzar l'alcaldessa, a més de destacar que Iglesias és l'únic candidat que "respecta i estima Catalunya i que respectarà la voluntat dels catalans".

El secretari general de Podem també va al·ludir al líder de Ciutadans, Albert Rivera, i al suposat "talla i enganxa" del seu programa electoral. "Algú que fa això no està a l'altura de ser president", va exclamar. Això no obstant, Iglesias va tornar a centrar el gruix dels seus atacs en el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, qui -va dir- ha demostrat ser el president "que ha permès la corrupció".

"No els necessitem"

Segons el secretari general de Podem, el problema del PP no és que sigui de dretes ni la corrupció, sinó que són ineficaços. "No els necessitem", va insistir, posant en valor la gestió dels alcaldes del canvi en ciutats com Barcelona, Madrid o Cadis, que han demostrat ja que "poden governar molt millor".

Colau, de la seva banda, va assegurar que En Comú Podem està "a punt de fer història, perquè el final no està encara escrit", i va advertir al PP que el "desnonarem del Congrés, però sense rancor". "No tenim experiència ni en corrupció, ni en portes giratòries, però sí a arribar a final de mes, a aturar desnonaments, a defensar l'ensenyament i la sanitat pública", va assegurar.