El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i la presidenta de la Junta andalusa, Susana Díaz, es van conjurar perquè el PSOE, amb "el pols ferm del socialisme andalús", aconsegueixi la victòria el 20 de desembre aglutinant el vot progressista davant les "postures" de Podem. Sánchez i Díaz, junts per primera vegada en campanya, van protagonitzar a Sevilla un dels mítings centrals del PSOE davant unes 3.000 persones que van emplenar el poliesportiu del barri de Pino Montano.

Aparcades les diferències que han mantingut tots dos en els últims mesos dins del PSOE, van apel·lar a l'"orgull" dels socialistes per posar fi al Govern de Mariano Rajoy. "El socialisme andalús és el cor del socialisme d'Espanya i amb el vostre pols ferm guanyarem les eleccions", va prometre ?Sán?chez davant un públic que va corejar dempeus "president, president".

Amb "l'afecte, l'empatia i l'energia" del PSOE andalús, el candidat va dir sentir-se "amb les piles encara més carregades" per guanyar a les urnes, tot i el "front antiPSOE" que suposen PP, Ciutadans i Podem.

Segons Sánchez, "el blau, el taronja i el morat són colors complementaris" d'unes "amistats perilloses" que pretenen fer mal al PSOE, fet pel qual va reiterar la necessitat de concentrar el vot per no "regalar quatre anys més de govern" a Rajoy.

Diferències amb Podem

Davant l'amenaça que Podem segueixi esgarrapant vots de l'esquerra, Sánchez va distingir la forma de fer política de tots dos. "Davant de l'esquerra de les postures, aquí està l'esquerra progressista", va deixar clar Sánchez.

L'optimisme del secretari general del PSOE el va compartir Díaz, que es va mostrar convençuda que les enquestes no es faran realitat a les urnes i el candidat socialista serà president. "Ho vam fer l'any 82 amb Felipe, el 2004 amb Zapatero i ho farem el 2015 de la mà de Sánchez. No tingueu cap dubte, això serà així", va assegurar la presidenta de la Junta amb el públic enfervorit.

Díaz va alertar la militància del PSOE que els "atacs al partit no són gratuïts" i li va demanar que "tregui l'orgull" del que han fet els governs socialistes, malgrat les "errades".