López de Castro no pot ocultar que ha sigut militar, això es porta a la sang. No perquè sigui esquerp o manaire, ja que és una persona extremadament afable i educada, però hi ha un no sé què en la seva gestualitat que el delata, fins i tot en com agafa un paper de la taula per ajudar-se en una explicació i el torna a deixar a lloc sense mirar i amb un simple cop de canell, deixant-lo volar fins que queda exactament allà on era i en la mateixa posició. Això només s'aprèn a la milícia.

Home de vida sana i a l'aire lliure, com denota la seva pell bronzejada -la pesca és la seva gran afició i l'esport el manté en forma-, explica que té dos mòbils: un Nokia que ja domina molt bé perquè fa temps que el té, i un Iphone més recent, finançat per la seva companyia telefònica. "Fa dos anys que estic pagant-lo i encara em falten tres mesos", assenyala rient.

No acaben aquí els seus estris tecnològics. Té també una tablet que li va regalar el seu fill que viu als Estats Units. El noi està casat amb una americana i el nostre candidat ja els ha advertit que quan hi vagi durant aquestes festes -marxa el dia 28- li parlin només en anglès perquè necessita millorar aquest idioma. Per alguna cosa una de les propostes de Ciutadans és l'educació trilingüe, amb l'anglès al mateix nivell que el català i el castellà.

Pou d'anècdotes

López de Castro és un pou d'anècdotes, es diria que sense fi. No nomes pròpies -sobretot de la relació amb el seu admiradíssim Adolfo Suárez- sinó alienes, com quan explica que el seu cunyat, que era capità general de Catalunya, és molt amic de Carod-Rovira, fins al punt que dinen plegats un cop al mes, i paga una vegada cada un.

De les anècdotes de la milícia passa a relatar que utilitza les noves tecnologies però no en excés, i un dels motius és precisament comunicar-se amb els companys de promoció "que cadascun és a la quinta punyeta" i es veuen només molt de tant en tant. Tractant-se de militars, mai estarà tan ben utilitzada l'expressió que "s'expliquen batalletes". "Com l'Abuelo Cebolleta" reconeix .

No està per tant enganxat a les noves trecnologies, prefereix llegir un llibre, escoltar música, pescar, fer esport o tocar la guitarra "molt malament". Per això a penes té 200 "amics" a Facebook. L'utilitza sobretot perquè hi troba notícies d'Amèrica, on viu el seu fill. A més, hi veu fotos de la seva família americana, nét inclòs. I aqui no pot amagar un somriure d'avi satisfet quan relata que la tablet li serveix per parlar quasi cada dia amb el nét americà via skype, veure'l i escoltar-lo dir: "Hola abuelo, cómo estás?"