Podem va prendre ahir impuls a Madrid en el seu acte central de campanya amb una assistència massiva de simpatitzants -més d'11.000 persones, segons l'organització- i amb la el carisme que va demostrar tenir entre ells l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Colau va elogiar ahir Pablo Iglesias en el míting a La Caja Mágica, en el qual l'alcaldessa de Barcelona i el candidat de Podem a la presidència van apel·lar a la fraternitat i a construir junts un futur comú, posant així en valor les aliances territorials de la formació amb altres forces polítiques a Catalunya, Galícia i València.

"Madrid pot tornar a ser la nostra capital", va dir Colau davant un pavelló que va aplaudir fortament quan va assegurar que se sent com a casa "al Madrid valent, digne, de les marees, el que va parar la privatització dels hospitals".

Colau va defensar la necessitat de "recuperar" Madrid com la capital de la fraternitat, de la cooperació, de l'escolta i del dret a decidir-ho tot, i poc després Iglesias va agafar el testimoni per defensar el seu projecte de "país de països", en el qual es reconegui la plurinacionalitat i diversitat d'Espanya.

"T'estimem Ada", cridaven des de les graderies i Iglesias va seguir també aquesta consigna en advocar per un país en el qual "Madrid li pugui dir a Ada Colau: t'estimo molt", "en totes les llengües" i "al mateix nivell".

"Jo sóc espanyol i m'encanta abraçar a qui se sent català, a qui se sent basc, gallec o andalús, per construir un projecte junts. Ho diem a Madrid i a tot arreu i volem que ho digui també la Constitució", va exclamar el líder de la formació d'esquerres.

Iglesias, que no va poder contenir les llàgrimes emocionat al final del míting, va insistir que Espanya no es mereix "tornar al passat" i va advertir els "senyors d'allò vell" que Podem surt a guanyar les eleccions perquè "aquest país no pot quedar-se atrapat en el passat". "Vagi-se'n a casa, senyor Mariano Rajoy", va exclamar.