El PP aconseguiria entre 103 i 107 escons i Ciutadans entre 60 i 64, segons una enquesta que publica aquest dilluns 'El Periodico', de manera que les dues forces sumades no aconseguirien la majoria absoluta al Congrés dels Diputats, fixada en 176 escons. A més, el PP patiria una forta davallada després dels 186 representants obtinguts el 2011. Per la seva banda, el PSOE seguiria com a segona força, amb 80-84 diputats, també molt per sota dels 110 diputats obtinguts fa quatre anys. Pel que fa Podem, se situa com a quarta força, tot i que molt a prop de Ciutadans, amb 59-63 diputats. El sondeig donava al novembre passat entre 9 i 11 escons a ERC i entre 7 i 8 a Democràcia i Llibertat, però en l'enquesta d'aquest dilluns no s'ofereixen dades sobre aquestes formacions.

L'enquesta, a càrrec de Gesop, es va fer entre el 10 i el 12 de desembre, en plena campanya electoral i després del debat a quatre a Atresmedia de fa una setmana, mitjançant 800 entrevistes arreu de l'Estat.

A una setmana del 20-D, l'enquesta mostra un difícil escenari per a la governabilitat després de les eleccions. El PP augmenta el nombre d'escons respecte el darrer sondeig del diari corresponent al novembre (98-102), mentre que el PSOE veu com perd un parell de representants (82-86 al novembre). Ciutadans, però, és qui pateix una major davallada respecte a aquell sondeig, quan aleshores pronosticava una forquilla entre els 76 i 80 escons, mentre que Podem puja respecte els 52-56 del mes passat.

A banda dels quatre partits que previsiblement obtindran més representació, l'enquesta d''El Periodico' dóna entre 3 i 5 diputats a Esquerra Unida, a diferència dels 11 actuals. Pel que fa la resta de partits, s'estima que obtindran en total entre 29 i 36 escons. Al novembre passat, el rotatiu oferia una enquesta en què s'especificava que Esquerra Republicana i Democràcia i Llibertat obtindrien entre 9 i 11 diputats i 7 i 8 escons, respectivament.