Els seguidors de Ciutadans adoren la saga de "Star Wars", als de "Podem" els agrada "Pulp Fiction", i els del Partit Popular i del Partit Socialista coincideixen que "Titanic" és la seva pel·lícula favorita, o almenys això revela un estudi elaborat per la xarxa social Facebook.

Prenent les dades dels interessos culturals dels perfils dels seus membres, la coneguda xarxa social ha creat un rànquing amb els gustos en matèria de cinema, música, esport i televisió dels seguidors dels principals partits polítics que es donen cita aquest diumenge per aconseguir un bon resultat a les eleccions generals al parlament espanyol.

Els seguidors de Ciutadans estan d'enhorabona, ja que aquest dijous s'estrena una nova entrega de la seva pel·lícula preferida "Star Wars"; mentre que els del PP i PSOE són nostàlgics i clàssics i encara mantenen en les seves retines la història d'amor protagonitzada als 90 per Kate Winslet i Leonardo DiCaprio.

En el cas d'Esquerra Unida, el seu fort és el cinema cent per cent espanyol, ja que el seu principal referent cinematogràfic és "Amanece que no es poco", de José Luis Cuerda.

Socialistes i populars canten les cançons de Palbo Alborán

La coincidència entre populars i socialistes no és només cinematogràfica, sinó també musical, ja que tots dos trien a Pablo Alborán com el seu cantant preferit, i el futbolista Iker Casillas com el seu esportista de referència.

No passa el mateix amb els seus gustos futbolístics ni televisius, ja que mentre els del PP es declaren fans del Reial Madrid i del programa d'Intereconomía "El Gato al agua", els del PSOE prefereixen el Betis i veure La Sexta Notícies.

Els de Podem, per la seva banda, trien al barcelonista Andrés Iniesta com el seu esportista favorit i al FC Barcelona com a equip, tot al contrari dels de Ciutadans, que segueixen a la xarxa social al Reial Madrid i a Rafa Nadal .

Un altre català, encara que aquest ja retirat, Carles Puyol, és el triat pels seguidors d'Esquerra Unida, mentre que el seu equip de futbol preferit és l'Athletic de Bilbao.

En televisió, "El Intermedio" és el programa escollit pels seguidors del partit de Pablo Iglesias i d'Alberto Garzón, mentre que els d'Albert Rivera prefereixen "El Hormiguero".

D'altra banda, els seguidors de Podem són assidus al rock d'Extremoduro, alhora que els de Ciutadans prefereixen el so disco de David Guetta. Als d'IU els agrada la nord-americana Janis Jopplin.