El cap de llista de Ciutadans per Barcelona al Congrés, Juan Carlos Girauta, va atacar ahir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per estar mancada d'«estudis» i haver «viscut sempre de les subvencions públiques». També va acusar Podem de fer una coalició a Navarra amb els «amics» d'ETA. En una roda de premsa organitzada per Efe, Girauta va denunciar el «llenguatge guerracivilista» que, segons ell, va utilitzar el passat cap de setmana Colau, que va instar a Albert Rivera a «rentar-se la boca» per haver fet seu l'eslògan «Sí que es pot» i que va comparar a Girauta, que el 2003 i el 2004 havia format part de les llistes electorals del PP, amb les «rates que abandonen el vaixell i es busquen noves sigles».

Girauta va al·legar que les tres vegades que es va presentar pel PP no aspirava a «cap càrrec» perquè, de fet, va concórrer en posicions sense possibilitats d'obtenir escó. Tot i això, es va mostrar «molt orgullós» d'haver-se presentat pel PP en una època «que no existia C's» i que regidors populars patien atemptats d'ETA, mentre va afegir que ara Podem pacta a Navarra amb EH Bildu, els «amics dels assassins». A Navarra, la formació de Pablo Iglesias comparteix la seva candidatura al Senat amb EH Bildu.

Girauta també es va mostrar indignat amb el to d'«enfrontament» utilitzat per Colau, amb frases «pròpies de les txeques» de la Guerra Civil, com instar a Rivera a «rentar-se la boca» per haver fet servir el lema «Sí que es pot»: «Suposo que Obama va demanar permís a Colau per al Yes, we can», va ironitzar. Girauta va deplorar l'«insult, la falsedat i la mala intenció» de Colau, a qui va definir com «una persona sense estudis que ha viscut sempre de les subvencions públiques».

Davant les crítiques de Colau a Rivera per «haver estudiat en una universitat privada», va subratllar que els pares del candidat de C's a presidir la Moncloa «van treballar dur» perquè el seu fill pogués formar-se i va acusar l'alcaldessa d'«intentar convertir la seva falta d'estudis en un problema dels que tenen estudis», la qual cosa, va considerar Girauta, és «el súmmum de la demagògia, la tergiversació i el caïnisme».

Les crítiques no van acabar aquí, ja que Girauta va criticar que Colau «sigui la representant» de la ciutat de Barcelona on, segons va afirmar ell, «protegeix» els top manta i fa «tot el que pot per acabar amb el turisme, perquè li té una mania personal malgrat ser una font de riquesa». També va voler recordar que Colau va votar sí a la independència en la consulta sobiranista del 9-N de l'any passat, com el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot. Per això, Girauta va afegir que En Comú Podem és una candidatura «independentista» encara que no ho digui «clarament».

També ahir, des del Círculo Ecuestre de Barcelona, Girauta va acusar Colau d'«estar obsessionada a arruïnar» la capital catalana.