16 de desembre de 2015
16.12.2015

Olòriz critica les retallades del PP en prestacions socials i llei de la dependència

El candidat republicà defensa la creació d'una llei catalana per a l'autonomia personal

16.12.2015 | 00:00

ERC defensa una llei catalana per l'autonomia personal, per tal de garantir la qualitat i les prestacions a la gent gran. El número 2 a la candidatura al Congrés, Joan Olòriz, va advertir ahir que el PP no ha apostat mai per les prestacions socials, ja que no les ha dotat de suficient finançament. Per exemple, va alertar que la llei de la dependència ja va néixer «coixa», però que en els anys de govern popular ha arribat fins a una situació límit, ja que la Generalitat ha deixat de rebre 240 milions d'euros per poder-la desplegar. Per això, va garantir que ERC anirà al Congrés a fer les denúncies i propostes que calguin per millorar la qualitat de vida de la gent gran.
Olòriz també va explicar que l'assistència social és un àmbit on es pot crear ocupació de qualitat, tal com passa als països nòrdics. «Com a república, hem de garantir el benestar de les persones que han estat tota la vida treballant i que ara tenen dret a rebre prestacions i estar ben tractats», va reblar.
El candidat al Senat, Jordi Martí, va subratllar que el PP ha reduït en un 90% la despesa social, i va lamentar que el model actual sigui més «pal·liatiu» que «preventiu», ja que d'aquesta manera s'encareix més el sistema.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema