El cap de llista de DL per Girona, Jordi Xuclà, va defensar el «mètode Mas» per aconseguir «la llibertat de Catalunya». Xuclà va defensar que, malgrat compartir objectius amb ERC, el vot a DL és més útil perquè per assolir la independència cal «amor, passió però també mètode». En aquest sentit, Xuclà va recordar que Convergència ha demostrat tenir aquest mètode, ja que van posar les urnes per la consulta del 9-N, van formular una pregunta «inclusiva» i van plantejar les eleccions plebiscitàries del 27-S. «Hem arribat més lluny que mai gràcies a aquesta manera de fer. Sabem posar-hi amor i passió, però també tenim mètode per dur la nau al port de la llibertat», va garantir.

Xuclà va recordar els greuges que l'Estat ha tingut amb Girona, des de l'extrema lentitud en el desdoblament de la N-II fins al fet de ser la penúltima demarcació en inversió per habitant. Per això, va tornar a demanar als gironins que deixin el PP fora del Congrés i també la seva «marca blanca», Ciutadans. «Us convido que el dia 20 ens tornem a rebel·lar democràticament», va demanar.

La seva número 2, Elena Ribera, es va mostrar encara més vehement: «No volem que Madrid ens digui quan podem menjar el nostre pa, i els únics que ho podem fer possible som nosaltres», va declarar. Per a Ribera, el govern de l'Estat «té un problema», que és «que no saben com aturar la independència, perquè no saben com aturar un poble que es manifesta democràticament i s'expressa amb democràcia i llibertat». En aquest sentit, va defensar que el seu partit «és una força tranquil·la, serena, que creu en les revolucions pacífiques i les coses ben fetes».

Finalment, un dels candidats al Senat, Joan Bagué, va animar el públic tot recordant que la campanya va començar una mica «freda» per a Democràcia i Llibertat però que s'ha anat animant a base de recórrer tot el territori. «Cal veure qui tira endavant el procés:?si les persones que amb rigor l'han sabut conduir fins ara o si comença a desdibuixar-se», va advertir. Per això, va considerar que Homs «és garantia que farem les coses bé».