Ciutadans va celebrar ahir l'acte central de la campanya del 20-D a Girona. Un centenar de persones va assistir a l'Auditori de la Factoria Cultural Coma Cros de Salt, on la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, va assegurar que «els reptes econòmics de Girona són els mateixos que en qualsevol lloc d'Espanya». «Si tenim projectes comuns amb la resta d'Espanya, per què no podem tenir solucions comunes?», va preguntar Arrimadas, que també va agrair al públic gironí que hagi «defensat amb tant d'esforç» el projecte de la formació «en una terra on fa un temps era difícil dir que ets de Ciutadans». Va afegir que «quan les famílies i els treballadors estan junts, se superen els reptes», al mateix temps que va destacar: «Quan hem estat separats i trencats, hem tingut problemes».

Per això, Arrimadas va considerar que Ciutadans és l'únic partit «capaç de fer esclatar la bombolla política». «Els governants diuen que no hi ha diners per als serveis bàsics, mentre n'hi ha per a la burocràcia», va subratllar Arrimadas, que ho va exemplificar amb «les duplicitats polítiques: ajuntaments, consells comarcals, diputacions...». Va assegurar que el PP, el PSOE, Convergència i Unió no faran esclatar la bombolla política, a més de qüestionar: «Han escoltat a Podem dir que eliminarà el Senat i les diputacions?». També va afirmar que «ningú pot negar que Ciutadans» és la formació «més útil per acabar amb el debat separatista». «No volem separar per bàndols ni per territoris», va posar de manifest.

Així doncs, Arrimadas va renunciar «a una Espanya amb la meitat cap a la dreta i l'altra meitat cap a l'esquerra». «Ha d'anar cap endavant unida», va destacar la líder de Ciutadans a Catalunya, que va afegir: «Sense una persona com Adolfo Suárez no hauríem tingut una transició». «Necessitem un nou líder per generar consens: Albert Rivera», va subratllar Arrimadas, que va insistir: «La transició espanyola va arribar de la mà del centre i això ho tornarem a fer». De fet, va valorar que «qui va fer la transició va ser la societat» i va aprofitar per deixar clar: «La segona transició es farà amb els ciutadans del país; vosaltres canviareu Espanya».

«Entrarem al Congrés»

Abans d'Arrimadas, van intervenir el cap de llista de Ciutadans al Congrés per Girona, Fernando López de Castro, a més del número dos de la candidatura a la cambra baixa per Barcelona, Toni Roldán (tots tres van fer la totalitat dels discursos en castellà). López de Castro, en la línia d'Arrimadas, va assegurar que «ara comença la segona transició». Va explicar que «la modesta candidatura» que lidera ha tingut el «suport» dels ciutadans. «Aconseguirem, sens dubte, entrar al Congrés per Girona», va destacar el candidat, que va afegir: «No us defraudaré». «El nostre paper no és separar bons i dolents sinó treballar perquè tots, sense distinció de cognom, ens sentim orgullosos del país a què pertanyem», va dir López de Castro, que va afirmar que Ciutadans compta amb «les propostes, el rigor i l'empenta que Espanya necessita».

Mentrestant, Roldán va comparar Girona amb la Toscana i va plantejar: «S'imaginen als italians renunciant a la Toscana? Volem que Girona continuï en aquesta combinació de la qual formem part». El candidat va definir en tres «grans pilars de les idees reformistes» de Ciutadans: la desocupació, l'educació i les institucions. Roldán també va considerar que la seva formació «representa idees de renovació i reforma que els vells partits són incapaços de representar».

Pel que fa al coordinador territorial de Ciutadans a la província de Girona, Jean Castel, que havia d'intervenir a l'acte, finalment va ser baixa perquè, segons López de Castro, es trobava complint amb les «obligacions dels seus càrrecs» a l'Ajuntament de Girona i al Consell Comarcal del Gironès.