Els candidats gironins gairebé han desaparegut de les bustiades electorals. I taixò té un motiu: les retallades de pressupostos electorals i la recerca d'altres fórmules de contacte directe amb els votants han suposat que els enviaments siguin més genèrics que en anys anteriors. De fet, només Democràcia i Llibertat, el seu candidat, Jordi Xuclà, escriu una carta als gironins. En el cas d'En Comú Podem ha desaparegut la formació sencera: la manca de pressupost per fer correus tradicionals amb els sobres de vots ha deixat sense cartes adreçades als veïns de la formació de Pablo Iglesias i?Ada Colau, segons van explicar fonts de la formació progressista.

La llista que més clarament ha apostat per una bustiada general a tot Catalunya és el Partit Popular, que remet el vot de la demarcació, però que com a aval presenta una carta del candidat a la presidència del Govern Mariano Rajoy. Cap referència als candidats catalans, ni tampoc a la cap de llista gironina Concepció?Veray, malgrat que en el text sí que es fa una referència a la situació política a Catalunya i a la unitat d'Espanya. En el cas de Ciutadans se segueix la mateixa tècnica, però en aquest cas el toc català el dóna l'aspirant a la Moncloa, Albert Rivera, i també el fullet escrit en les dues llengües oficials a Catalunya.

Pel que fa al PSC, desapareix el cap de llista gironí Marc Lamuà, substituït per la candidata a Barcelona i exministra Carme Chacón. En aquest cas, també se segueix la mateixa estratègia que Ciutadans i el comunicat és bilingüe. En el cas d'Unió Democràtica, el líder de la formació democristiana, Josep Antoni Duran?Lleida, ocupa la part baixa de la missiva, que està escrita en català. A diferència dels seus exsocis a CiU, que han decidit mantenir Jordi Xuclà, i han afegit Artur Mas, malgrat que no es presenta. En el cas d'ERC, Teresa Jordà, apareix per acompanyar Joan Tardà i Gabriel Rufián, candidats de Barcelona.