En Comú Podem va tancar ahir la campanya amb bones perspectives de cara a demà, ja que les darreres enquestes els auguren un clar increment en intenció de vot. El seu candidat a Catalunya, Xavier Domènech, va considerar ahir que es troben «a punt de protagonitzar una fita històrica», ja que Podem pot guanyar a Catalunya, Podemos està experimentant una important remuntada a l'Estat i a Girona podria aconseguir representació per primera vegada. Per a Domènech, Podem serà el partit que realment acabarà amb el bipartidisme, ja que Ciutadans només té la intenció de ser una mera «crossa» de PP i PSOE.

Domènech va fer aquestes declaracions després que el candidat de Ciutadans, Albert Rivera, no descartés abstenir-se per investir Mariano Rajoy amb l'objectiu d'evitar un pacte entre PSOE, Podem i altres formacions. «Veiem que tenen por, perquè nosaltres signifiquem l'esperança», va assenyalar des de Girona. El cap de llista al Congrés va visitar ahir les quatre capitals catalanes i va cridar a una «mobilització massiva» demà a les urnes per provocar un «canvi real» al país.

«L'única alternativa»

Domènech creu que Podem ha passat de baixar a pujar a les enquestes perquè han fet una campanya «basada en el diàleg» on s'ha demostrat que ells són «l'única alternativa real» després d'anys de «retallades i una creixent pobresa, en què les classes mitjanes han quedat molt minvades». Domènech es va comprometre a defensar tant la justícia social com el dret a decidir dels catalans.

Per la seva banda, la candidata gironina al Congrés, Dolors Terrades, es va mostrar molt «il·lusionada» davant la possibilitat de convertir-se en diputada. «És molt important que Girona tingui representació al grup parlamentari de Podem», va assenyalar. Terrades va dir que el seu partit treballa «per aportar solucions»?i espera que els electors en siguin conscients a l'hora de votar. «Animem la gent a pensar qui pot tirar endavant el país de la millor manera», va indicar.

Segons Terrades, Podem ha procurat en aquesta campanya transmetre un missatge positiu, perquè el seu objectiu és «arreglar la situació de Catalunya i el seu encaix amb Espanya» i, d'altra banda, millorar les condicions socials i econòmiques de la societat.