El president del Govern i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, va instar els espanyols al fet que si no volen que a Espanya hi hagi una coalició de partits que porti el país «a la ruïna», votin al PP perquè, segons va assegurar, «és un valor segur», que «donarà la cara».

Rajoy va intervenir en el míting de tancament de campanya del PP de la Comunitat Valenciana, en el Museu de les Ciències Príncep Felipe, al costat de la presidenta regional del PP, Isabel Bonig; el cap de llista al Congrés per València, Elena Bastidas, i el president provincial, Vicente Betoret.

Davant unes 5.000 persones, segons el partit, va destacar que «l'única batalla perduda és la que no es dóna» i va defensar que la victòria «és de qui treballa per ella, de qui té fe, la baralla, es creu el que fa i diu: estic disposat a guanyar i vaig a guanyar, i això és el que passarà el diumenge».

«No estem per jugar a la ruleta russa ni per fer operacions que no se sap al que condueixen», va afirmar Rajoy, qui va assenyalar que governar no és fàcil, «és molt difícil», i l'hora de triar, va dir, cal tenir en compte que qui ha de prendre les decisions «està sol».

Rajoy va dir que és necessari veure «qui són els que poden prendre» decisions «després d'escoltar a qui cal escoltar», i va advertir que Espanya no està «per espatllar el fet ni tirar per la borda l'esforç i els sacrificis dels espa?nyols».

Interromput diverses vegades pels assistents amb crits de «president» i amb càntics a favor del PP, va recordar els seus quatre objectius per a la legislatura vinent (crear ocupació, cuidar a les persones, defensar la nació i lluitar contra el terrorisme) i va dir que cal «estar orgullosos de ser espanyol».

Ha retret als qui solament veuen «la part negativa» perquè «és fàcil fer una llista del que no va bé», i va demanar als ciutadans que rei?vindiquin «la nostra nació i el nostre país». «No podem acceptar l'Espanya negra que pinten alguns perquè és mentida. Hem de donar la batalla pel seu prestigi», va defensar Rajoy, al que un públic totalment lliurat responia cantant «jo sóc espanyol, espanyol».

El president va interactuar diverses vegades amb els assistents, dels qui va destacar el seu «notable nivell d'informació» quan cridaven que el PP guanyaria les eleccions perquè, segons va dir, «és veritat que qui guanyarà és el PP».

Després de donar les gràcies a tots, Rajoy va justificar per què tancava la campanya a València per primera vegada: «Perquè sí, perquè toca, perquè el PP de la Comunitat Valenciana és un gran partit i perquè ho dic jo, perquè ho sento i perquè ho vull».

Així, el president del Govern en funcions es va comprometre a canviar el finançament autonòmic, a tancar l'arribada de l'AVE a la Comunitat Valenciana i el Corredor Mediterrani, i també a arreglar el problema de l'aigua, i va assegurar: «Ja sé que -tots aquests assumptes- els hem de fer, i els farem».

El candidat va reivindicar al PP com un partit polític amb 40 anys d'existència i no «un invent de fa mitja hora», un producte d'una «operació de màrqueting» o una força «generada en tertúlia».

Suport massiu a Rajoy

Rajoy va arribar poc abans de les set de la tarda acompanyat per Isabel Bonig; pel ministre d'Afers exteriors i cap de llista per Alacant, José Manuel García-Margallo, i la exalcaldesa de València i senadora Rita Barberá.

El president va trigar més de mitja hora a recórrer el passadís que li portava fins a l'escenari, i s'ha parar a saludar i besar a diverses de les persones que omplien una de les sales d'aquest museu, situat en el complex de la Ciutat de les Arts i de les Ciències.

Des de les primeres files van assistir al míting representants empresarials de la Comunitat Valenciana, com el president de la patronal autonòmica Cierval, José Vicente González, i el de la Cambra de comerç, José Vicente Morata.

Bonig va afirmar que no és moment de moviments d'esquerra radical a Espanya que «l'única cosa» que creen és «misèria i pobresa» entre els espanyols i va criticar no haver escoltat a la líder de Compromís, Mónica Oltra, ni al de Podem, Pablo Iglesias, reclamar llibertat per als presos polítics a Veneçuela.