La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va afirmar ahir des de Girona que «no es pot deixar el país en mans d'un partit nascut als platós de televisió, sense experiència ni equip», fent al·lusió a Ciutadans. Sánchez-Camacho va criticar la formació liderada per Albert Rivera perquè va dir que «només ajudarà» a fer un tripartit d'esquerres amb Pedro Sánchez (PSOE) -que va definir de «Zapatero dos»- i amb Pablo Iglesias (Podemos), que va considerar com «l'opció més radical» i va anomenar-lo «Syriza espanyola».

Sánchez-Camacho també es va dirigir als votants del PP que se senten «decebuts» que tornin a fer confiança al seu partit per «garantir l'estabilitat». «El PP és l'únic que garanteix un govern de centre amb llibertat i responsabilitat», va afegir la líder de la formació, que va destacar que «donar l'esquena al PP és donar l'esquena a la creació de llocs de treball». Per això, Sánchez-Camacho -que és número tres de la llista al Congrés per Barcelona- va demanar que «no es divideixi el vot» i va apostar per «un vot massiu d'estabilitat».

La candidata va fer ahir al matí una visita al Mercat del Lleó de Girona acompanyada de la cap de llista del PP al Congrés per Girona, Concepció Veray, juntament amb el president de la formació a la província, Enric Millo. Veray també es va dirigir als que no estan «satisfets del tot» amb el PP, ja que va assegurar que, els propers quatre anys, el seu partit es compromet a «arribar a les persones que no els ha arribat la recuperació».

Veray va sol·licitar als gironins que quan votin «ho facin pensant en ells mateixos». «El PP és el vot útil per seguir en la recuperació i en la fermesa de la unitat», va dir la candidata, que va afirmar que està en joc «un futur millor». Veray va subratllar que l'objectiu de la seva formació és arribar a l'any 2020 en una situació «millor» que el 2015, «de la mateixa manera que ara és millor que el 2011». Va afegir que Espanya estava el 2011, abans de les eleccions, «a vora de la fallida» i va concloure que Mariano Rajoy va evitar «el rescat».