La candidata d'En Comú Podem a les comarques gironines, l'activista banyolina Dolors Terradas, va viure una jornada dolça i plàcida després que la seva formació aconseguís ben d'hora el primer (i al final únic) representant al Congrés. Amb el seu equip, militants i simpatitzants, seguia l'escrutini des de la seu d'ICV a la ciutat de Girona. Ho feia amb atenció i conscient que la formació aconseguia sens dubte un resultat històric, engrandit pels millors resultats encara a Madrid i la fita de Podem a l'Estat, ara tercera força.

A les comarques gironines, En Comú Podem va obtenir ahir 53.894 vots, un 16,3% del total i, d'entrada, aconseguia superar l'històric PSC. Terradas va fer la valoració dels resultats quan només tenien 33.000 vots, però ja donava les "gràcies a tots els que han confiat en nosaltres, moltes gràcies", deia guardant la compostura però amb una evident sensació d'alegria. Després de felicitar els que han participat en campanya, "sense els quals no hauríem pogut fer res", la cap de llista va assegurar que sentia "una gran satisfacció pels resultats", a Girona i a Catalunya. "És important tenir grup parlamentari propi a Madrid", va prosseguir per felicitar a continuació a Podem pels resultats obtinguts en el conjunt de l'Estat.

Sobre el perquè de la victòria a Catalunya, i dels resultats a Girona, Terradas va afirmar que "les nostres propostes, de rescat social seriós" que mira "per la gent" així com "demanar un referèndum, són propostes que han il·lusionat a la gent i han confiat en nosaltres". Davant això, la futura diputada, va afegir, "ens en veiem capaços".

Ja en clau gironina, admetia que al principi, en precampanya, no s'esperaven potser aquests resultats. A les comarques gironines "sempre ens ha estat difícil" però en els "últims dies vèiem que es manifestava un gran respecte envers nosaltres". Ara, doncs, "volem portar la veu de les comarques gironines i volem ser molt decisius per a la governabilitat del país".

Tot i això, "ara ve la feina de veritat", avisava Terradas. "Les propostes s'han de dur a terme i haurem de lluitar" per aconseguir-ho i "treballar" amb el que la número 1 d'En Comú Podem a Girona espera tenir "un bon equip" en la seva nova tasca a Madrid.