El candidat de Democràcia i Llibertat (DL), Francesc Homs, va negar ahir que hi hagi un canvi d'estratègia de CDC després dels resultats del 20-D. Sobre el compromís de Pablo Iglesias amb el referèndum, Homs va recordar que tant el programa de DL com també el d'ERC (com el de Junts pel Sí del 27-S) parla d'estar «expectants» respecte a una oferta de l'Estat, tot i que alhora va mostrar el seu «escepticisme». Les possibilitats, va reconèixer en una roda de premsa posterior a l'executiva, són «certament baixes». En preguntar-li per una hipotètica investidura de Pedro Sánchez, Homs no es va posicionar i va deixar la iniciativa per a Mariano Rajoy.

Un cop finalitzada la reunió del comitè executiu nacional de CDC, Homs va voler reiterar que el procés queda «avalat» pels resultats del 20-D i, per això, va voler posar de manifest que no hi haurà cap canvi d'estratègia per part del seu partit. «Tenim uns compromisos assolits i no els deixarem, que ningú es faci la idea que s'han abandonat plantejaments que tenen la validesa que tenen», va afirmar.

Ara bé, Homs va subratllar que cal restar «expectants» respecte a una oferta que pugui arribar des de l'Estat, tot i ser «escèptics». De fet, va remarcar que Junts pel Sí així ho portava al seu programa electoral. En tot cas, no va deixar passar l'oportunitat per recordar a Iglesias el seu compromís. Així, Homs va assegurar que el 20-D obre «finestres interessants des del punt de vista de Catalunya» i va valorar que DL està disposada a aprofitar-les sempre que «no s'abandoni i es tingui absolutament present el que es va votar el 27-S». «Tot plegat està vinculat al mandat rebut del poble de Catalunya», va concloure.