El candidat d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, va recordar ahir al PSOE que per a arribar a un acord els seus principis passen per «la defensa i recuperació dels drets socials i l'acceptació real de la plurinacionalitat de l'estat espanyol i del referèndum». «En aquests eixos és on hi pot haver Pedro Sánchez», va apuntar. El cap de llista d'En Comú Podem va assenyalar que «més que un debat sobre govern, només es trobarà estabilitat si s'assumeix que aquests són temps constituents». De fet, va apuntar que si no s'entra en temps constituents ni s'assumeix la pluralitat de propostes al Congrés, «no hi haurà estabilitat ni transformació ni canvi».

Un dia després que En Comú Podem guanyés les eleccions del 20-D a Catalunya, Domènech va afirmar que els resultats constaten que en el conjunt de candidatures sobiranistes de tot l'Estat vuit milions de ciutadans han votat a favor del dret a decidir i, per tant, del referèndum de Catalunya. També va apuntar que «ara hi haurà el debat sobre com es configura un nou govern, però abans d'entrar» en el debat es vol constatar que els resultats «donen una majoria social a favor del canvi dels drets socials, de la democràcia i en contra de la corrupció i donen una majoria social a favor de rediscutir allò que semblava tancat en les darreres dècades». El cap de llista d'En Comú Podem va afegir que «més que un debat sobre govern, només es trobarà estabilitat si s'assumeix que aquests són temps constituents». «És el moment d'assumir que des del 2008 i, especialment, des del 2011, s'han mogut plaques tectòniques a la societat en termes socials, polítics i culturals i això significa entrar en nous temps constituents on es pugui discutir tot allò que semblava que no estava discutit», va destacar.

Sobre una majoria que es pugui constituir sòlidament, Domènech va posar de manifest ahir: «O és ara o serà poc després, però el canvi és imparable».