El primer ministre italià, Matteo Renzi, va argumentar que els governs que «apliquen rígides mesures d'austeritat, encara que estiguin acompanyades de resultats positius de creixement, estan destinats a perdre la majoria», en una anàlisi que va publicar sobre els resultats de les eleccions a Espanya. Renzi va afirmar que la situació que s'ha creat a Espanya després de les eleccions amb la fragmentació del vot «sembla Itàlia d'ahir». El socialdemòcrata Renzi, que governa Itàlia des de febrer de 2014 sense haver estat elegit a les urnes, va explicar que «les eleccions espanyoles són interessants», perquè es compleix el que ja va passar a Grècia i Portugal. Per Renzi, «la recepta econòmica que ha estat pensada a Europa en aquests anys no ajuda als ciutadans i paradoxalment castiga a qui l'aplica».

Per la seva part, el primer ministre grec, l'esquerrà Alexis Tsipras, ha valorat avui les eleccions generals a Espanya com una derrota política de l'austeritat i una victòria de les forces que defensen els interessos de la societat. «L'austeritat ha estat derrotada políticament també a Espanya. Les forces de defensa de la societat han entrat activament en l'escena política», va afirmar Tsipras en un comunicat.

Després de conèixer els resultats, Tsipras va trucar al líder de Podem, Pablo Iglesias, per felicitar-lo per l'èxit del seu partit, han informat fonts del Govern. Segons el líder de Syriza, a Espanya s'ha tornat a obrir la perspectiva d'un Govern de majoria progressista.