El diputat electe del PP per Segòvia, Pedro Gómez de la Serna, que va ser apartat de la campanya electoral per la seva suposada implicació en el cobrament de comissions a empreses espanyoles, no ha decidit encara si recollirà la seva acta, segons va declarar ell mateix ahir a Efe. En una breu conversa telefònica, De la Serna va assenyalar que es manté centrat en la seva defensa i va explicar que quan prengui la decisió de recollir o no l'acta ho farà públic.

Així, de moment, De la Serna, que encara ara manté el seu càrrec com a parlamentari en formar part de la Comissió Permanent del Congrés, va eludir fer declaracions sobre la seva situació i tot el que ha envoltat el cas. En la seva última roda de premsa, va atribuir la situació a «l'extorsió» d'un excomercial del seu despatx, que va amenaçar-lo -segons ell- davant la possibilitat de traslladar aquest assumpte a la premsa si no rebia diners a canvi.

Mentrestant, en paral·lel, el president provincial del PP, Francisco Vázquez, va explicar que a partir de la setmana que ve la Junta Electoral Provincial estendrà les credencials de diputats i senadors. Així doncs, Vázquez va voler optar per mostrar la seva confiança en què Gómez de la Serna renunciï i doni pas a la tercera de la llista, Marta Portes, que és la presidenta de les Noves Generacions del PP a Segòvia.

Des que va saltar la informació sobre la suposada vinculació de Gómez de la Serna amb el cobrament de comissions, per assessorar empreses espanyoles per poder fer negoci a l'estranger, diversos dirigents nacionals del PP li han demanat que renunciés a anar a les llistes i fins i tot van decidir apartar-lo de la campanya electoral del 20-D. Malgrat tot, De la Serna no va acceptar renunciar i és per això que el passat diumenge, a les eleccions generals del 20-D, va aconseguir revalidar el seu escó a la cambra baixa.