Decebut amb els resultats obtinguts?

No, tot el contrari.

Home...

Passar de zero a 40 diputats al Congrés significa per a nosaltres tenir veu pròpia a partir de demà i durant quatre anys. És fonamental per a nosaltres, ara podrem començar a explicar que hi ha una nova manera de fer política en aquest país. També ens permetrà presentar i proposar grans reformes. Per començar, una llei electoral equànime i més justa que l'actual. Un vot ha de valer igual arreu, sigui al municipi que sigui.

Tanmateix, esperaven molt millors resultats, no?

Nosaltres sempre hem dit que les enquestes només són enquestes i hem continuat treballant el dia a dia sense fer-ne cas. El que sí que vull és agrair a les 32.648 persones que han confiat en Ciutadans a la província de Girona la primera vegada que ens presentàvem en unes generals. Hem sigut primera força a Roses i Vilamalla, i hem mantingut bastant el vot als grans municipis malgrat ser unes eleccions diferents. Ara que tindrem veu al Congrés i hi farem treball de fons durant quatre anys, l'objectiu -ara sí- serà obtenir una gran majoria l'any 2019.

Però a Girona no han tret cap representant

És evident que treballàvem per obtenir representació. Però érem conscients que eren les nostres primeres eleccions generals. La política és un treball de fons. Ara podrem mostrar al Congrés que som el centre polític, es poden crear grans majories. La gent veurà la nova manera de fer política que necessita Espanya. Cal sortir de les polítiques del PP i del PSOE, enquistades al segle passat. Ara podrem arribar a la ciutadania molt millor que amb una campanya electoral

També eren les primeres eleccions per Podem, i miri'ls.

Però nosaltres érem els únics que anàvem sols, amb les sigles pròpies i amb un projecte i un programa carregat de propostes. Érem Ciutadans, no érem cap d'aquests invents antinatura o de radicalismes.

Concepció Veray, del PP, criticava que el discurs de Ciutadans ha fragmentat el vot i a Girona ni vostès ni ells han tret diputat.

Jo aplico el sentit comú, i tothom ho podrà entendre clarament: quan sortim en unes eleccions el feix de possibles votants és el que és. Ara es presentava per primer cop Ciutadans i ha aconsegut manternir la credibilitat que havia obtingut en les darreres eleccions municipals i autonòmiques. Els partits que han perdut vots, com el PP de la senyora Veray, s'haurien de preguntar a ells mateixos per què han perdut el 50% de vots a tot l'Estat. Jo no sóc qui per valorar el que passa en altres partits, els hauria de preguntar a ells què han fet malament per baixar tant.

Així són errors del PP o mèrits de Ciutadans?

A nosaltres el fet de tenir aquests votants ens indica que la feina l'estem fent bé i l'estem portant pel camí correcte. No tenim sostre, el nostre creixement és una evidència, el fem a poc a poc però és imparable i sostenible.

Com veu la governabilitat d'Espanya

La ciutadania no vol pactes antinatura, vol un govern que aporti projectes per anar a la segona transició democràtica que necessita Espanya.