Convergència va començar per primera vegada una campanya electoral a la demarcació de Girona. Ho va fer ahir a la nit als Jardins de la Infància de la ciutat, el mateix lloc on la candidatura gironina de Junts pel Sí va celebrar el primer acte de precampanya del 27-S. L'espai es va omplir amb prop de 800 persones de públic i amb els principals líders del partit, tant de Catalunya com de Girona. El fet que el president de la Generalitat sigui gironí es va notar i el cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, va destacar que la formació farà campanya per a les eleccions del 26-J "amb energia redoblada, com una qüestió de confiança a Carles Puigdemont i al procés".

"La causa de la llibertat continua endavant", va afegir Xuclà, que va assegurar que "està en bones mans". També va considerar que "l'única declaració unilateral que s'ha produït ha estat la retirada de l'Estat de les comarques gironines". "Ni la N-II, ni l'Eix Pirinenc, ni el baixador del TAV a l'aeroport, ni la variant d'Olot", va posar com a exemple Xuclà de la falta d'inversions: "Ens han deixat al cul-de-sac perquè veuen que anem de debò; ho veuen més que alguns dels nostres. Això s'ha de respondre amb un vot contundent per la llibertat i la dignitat de Catalunya".

"Un grapat de vots"

Xuclà va concloure que l'objectiu de Convergència és "ser extremadament útils als gironins". També va fer una crida per aconseguir tres diputats al Congrés per Girona, ja que va valorar que "és difícil" però "no impossible". En la mateixa línia, Puigdemont va recordar: "Sabem què passa quan falten un grapat de vots". El president va fer al·lusió al dotzè diputat gironí de Junts pel Sí, que la formació no va aconseguir. "Per un grapat de vots avui faríem aquest míting amb Artur Mas com a president, jo com a alcalde de Girona, tindríem pressupostos i no hi hauria una moció de confiança", va sentenciar Puigdemont.

El president de la Generalitat també va demanar als electors que responguin amb confiança, "que és de CDC". "Quan les coses s'emboliquen, sempre hi ha un convergent disposat a desembolicar", va remarcar Puigdemont, que es va dirigir a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: "Convergència no deixa les regnes, ni de la policia". També va parlar dels pressupostos l'expresident de la Generalitat Artur Mas, que va fer al·lusió a la CUP: "Tan difícil era aprovar uns pressupostos que donen més milions d'euros per gastar en aquest país? Tan difícil era que aquesta gent fessin alguna coseta per aquest país? No era tan difícil".

Mas, que va arrencar els aplaudiments i els crits "independència" del públic, va demanar a la formació anticapitalista que "deixi de gesticular i surti de la pancarta". "Que se la jugui una mica per aquest país", va afirmar Mas, que va afegir: "No se l'han jugada, ens l'han jugada". "De postureo en veureu molt", va concloure Mas, que va destacar que Puigdemont "podria haver fet la puta i la Ramoneta però ha triat el segell convergent: el paper de la dignitat".