13 de juny de 2016
13.06.2016

El PSOE retalla distància amb Units Podem

Dues enquestes indiquen que Pedro Sánchez escurçaria l'espai amb la formació de Pablo Iglesias

13.06.2016 | 07:25

A manca de resultats reals, fins a la nit del 26 de juny tothom s'ha de conformar amb les enquestes. Aquest cap de setmana n'hi ha hagut tres de diferents diaris. La distància entre Units Podem i PSOE s'ha escurçat en arrencar la campanya i encara que la coalició d'Units Podem avantatja en vots els socialistes, la diferència en escons s'escurça, segons el sondeig de GAD3 que publicava ahir La Vanguardia.
El sondeig revela que Units Podem obtindria entre 14 i 16 escons més dels que van aconseguir Podem i IU per separat el 20-D, i passarien de 71 a 87 diputats, mentre que Pedro Sánchez només perdria sis dècimes en percentatge de vot, i prop de deu escons. El PP podria perdre entre un i quatre diputats respecte al 20-D i passar de 123 a 119-122, i Ciutadans mantindria els seus 40 diputats actuals o fins i tot sumar-ne un de més. Pel que fa als partits estrictament catalans, ERC aconseguiria entre 8 i 9 diputats (ara en té 9) i CDC entre 6 i 7 (actualment amb 8).
Una altra de les enquestes publicades ahir va ser la d'El País, que només oferia intenció de vot. Segons aquest sondeig de Metroscopia, el PP obtindria un 28,9 per cent, seguit de la coalició Units Podem amb un 25,4%, partint d'una base de participació del 70%. El PSOE seria la tercera força amb un 20,8%, Ciutadans ocuparia el quart lloc amb el 15,9%, mentre que la resta de partits i el vot en blanc ocuaria el 9%.
La primera de les enquestes del cap de setmana va ser publicada dissabte per El Periódico. Elaborada per GESOP, se centra en Catalunya i En Comú Podem ampliaria la seva victòria dels 12 diputats del 20-D als 13. CDC quedaria relegada al cinquè lloc, en perdre entre dos i tres escons i quedar-se amb 5-6, per darrere de C's, que augmentaria fins a 7 els seus 5 escons. ERC mantindria el segon lloc encara que podria perdre un dels 9 escons i el PSC repetiria en la tercera posició amb 8, els mateixos que ja té. El PP quedaria en última posició i podria fins i tot perdre un dels 5 escons.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook