De pare català i mare anglesa, Deborah Coll va néixer al Regne Unit i es va traslladar a Catalunya amb 10 anys. Viu a la Bisbal i treballa de professora a Palafrugell

A buscar el sorpasso al Senat?

Per descomptat. És més, seré la primera senadora per Girona, directament (riu).

Ha viatjat ja a Veneçuela i Grècia?

Veneçuela em queda massa lluny, però de Grècia sí que estic molt a l'aguait, sobretot pel tema dels camps de refugiats, els grups de suport a aquests, de recollida de material per ajudar-los, etc.

Ja m'ha entès: per què sempre els tiren en cara aquests països?

No en tinc ni idea.

Tenia entès que el millor que es podia fer amb el Senat era anar-hi amb mistos i una llauna de gasolina.

No home, millor raspallar-lo una miqueta, arreglar-ho i deixar-lo net. Ara bé, primer de tot, fer fora el Partit Popular, em refereixo a fer-lo fora del poder acabant amb la seva majoria.

Aquesta és la prioritat que s'imposa?

Com menys representants obtingui el PP, millor. Però com a mínim hem d'aconseguir que en tingui 8 o 9 menys dels actuals, perquè no pugui bloquejar al Senat totes les iniciatives. És la manera de poder seguir endavant, treballant.

I respecte al Senat com a institució?

La idea és reformar-lo, és clar. Fer-lo més petit, més acollidor, és a dir, més territorial. Convertir-lo en una cambra de representació territorial.

Què té En Comú Podem, que l'ataca més el PSOE que el PP?

Que En Comú Podem és a punt de fer el sorpasso al PSOE, aquesta és la seva por. Saben que estem ocupant l'espai que voldrien per a ells, evidentment. Nosaltres som els que avui representem les esquerres. I ells ja no.

Resulta que el tan injuriat referèndum que vostès proposaven, ara és el que es porta?

Ara és porta perquè sempre hem tingut raó. I ara inclús ens la dóna l'ANC.

Què es el primer que caldria reparar dels anys de govern del PP?

Uf, quina feinada hi haurà. La Llei Mordassa, la reforma laboral, la LOGSE, les retallades de les pensions, el corredor mediterrani, el transvasament de l'Ebre... Segueixo? Perquè ens hi podríem estar molta estona.