La cap de llista del PP al Congrés per Girona, Concepció Veray, va afirmar ahir que la seva formació "prioritzarà" la construcció de les variants de Bàscara i Pont de Molins de la N-II la propera legislatura. Veray va concretar que la redacció dels projectes d'aquests dos traçats és "a punt de finalitzar" i va afegir que l'objectiu del PP, si segueix governant a l'Estat, és que l'any 2020 estigui enllestida la construcció de les variants. També va destacar que la previsió del seu partit és tenir el 2020 la resta del desdoblament del tram nord de la N-II en obres. Pel que fa al tram entre Maçanet de la Selva i Tordera, Veray va dir que Foment accepta traspassar-lo a la Generalitat tot i que sense aportar cap partida econòmica.

Veray va fer aquestes declaracions després d'una trobada amb la Cambra de Comerç de Girona, en la qual va presentar les propostes del PP en l'àmbit de les infraestructures. La candidata també va parlar de l'aeroport de Girona i va considerar que l'equipament no ha de canviar de gestió, sinó que ha de tenir "la mateixa línia de model de promoció". "El gran error de l'època de Zapatero va ser que Ryanair s'establís a Barcelona", va recordar Veray, que va destacar que -des de llavors- s'ha aplicat la política de rebaixar les taxes de l'aeroport de Girona.

Veray va remarcar que amb la reducció de les taxes "no n'hi ha prou" i va subratllar que l'equipament ha de buscar el nínxol de noves companyies. "S'ha de potenciar la bonificació per a les noves rutes com un atractiu per a les companyies", va sentenciar la cap de llista del PP. Del baixador del TAV a l'aeroport de Girona, Veray va assegurar que la voluntat de la seva formació és fer la parada malgrat que va insistir que, per construir-lo, és necessari signar el conveni amb la Generalitat.

Sobre la variant d'Olot, Veray va posar de manifest que el PP avalarà l'al·legació de la Vall de Bianya; s'hi tant, en el seu tram de la N-260 per fer una millora "puntual". També la candidata va afirmar que el seu partit treballarà per resoldre el pas a nivell de Flaçà i desencallar la connexió amb Vilamalla, entre altres projectes.