Responsable d'Organització de CDC a les comarques de Girona, Joan Bagué ha sigut senador per CiU en aquesta curta legislatura i en l'anterior

Val la pena tornar a fer eleccions? Amb un govern en funcions bé hem anat tirant

Bé, però no és una decisió que hàgim pres nosaltres, ens hi aboca el desacord dels quatre partits grans. Haurien d'entendre que en 22 dels 28 governs de la UE hi ha govern de coalició.

Què ha tingut temps de fer al Senat en aquests sis mesos de legislatura?

Hem treballat, hem fet més de cent preguntes. Però com que al Senat el PP tenia la majoria, ha bloquejat el funcionament. O sigui, com que els presidents de les comissions eren tots del PP, no les convocaven i les mocions no es podien presentar. Ni tan sols van respondre la pregunta de per què el govern va impugnar la creació del municipi de Medinyà.

El paradís de tot govern: que les cambres no funcionin

Jo no sé si s'adonen del ridícul que estan fent, però en àmbit europeu dóna una imatge molt trista que hi hagi govern en funcions, cambres constituïdes, i que el govern no es sotmeti a control.

Entén el descrèdit de la política?

Sí, és clar. És el problema de sempre, desacredita tots els polítics, també els que intentem ser seriosos i fer la feina. És el mateix que passa quan, per més feina que facin els senadors, la notícia és quan alguns partits fan servir el Senat per col·locar-hi polítics imputats.

Acabarà la legislatura essent senador en una cambra estrangera?

Mmm, no. El que pot passar és que les cambres s'hagin de dissoldre per motiu d'una reforma constitucional. El procés ha quedat una mica desembardissat pel tema de la CUP, però nosaltres hem de treballar igual, a una persona que té un problema no li podem dir "és igual, ja serem independents". Mentrestant som ciutadans espanyols i hem de continuar reclamant, per exemple, els temes de la N-II i el TAV.

Convergència cau en picat?

No. Recordo altres enquestes preelectorals que també ens auguraven un daltabaix. Crec que en les darreres eleccions vam fer 8 diputats per la confusió que es va crear amb la marca Democràcia i Llibertat, per fer un canvi així es requereix molt de temps. No dic que estiguem en un cicle alt, però la situació no és dramàtica.