El cap de llista del PSC per Girona, Marc Lamuà, ha assegurat que la revitalització de l'economia de Portbou i el cap de Creus "exigeix l'arranjament de la carretera N-260 que connecta amb França". Lamuà, que ahir va fer ruta per l'Alt Empordà, es va comprometre a projectar i executar l'eixamplament de la carretera per obrir noves perspectives de desenvolupament a la comarca i, alhora, correspondre a la millora de la via que el govern francès ja ha tirat endavant. "Es tracta d'obrir una porta a Europa i que Portbou i tota aquesta zona no només millorin les perspectives d'entrada de turisme, sinó també de cara a l'establiment de polígons industrials o donar impuls tant a empreses ja existents com a les de nova creació", va assegurar el socialista.

Analitzant les necessitats de la comarca, Lamuà reclama també una millora de la freqüència de pas dels trens i un replantejament de l'estació de Vilajuïga. El candidat sosté que, per la situació del municipi al vèrtex del Parc Natural del Cap de Creus, la serra de l'Albera i els Aiguamolls de l'Empordà, la revisió del paper de l'estació de tren "es planteja com un element de dinamització turística i, en conseqüència, també de revitalització econòmica". "Per dinamitzar els municipis s'ha de facilitar l'arribada de la gent. Actualment tenim els baixadors ferroviaris infrautilitzats", va criticar Lamuà, que aposta per una política de proximitat gestionada amb els agents territorials que, diu, són els que coneixen les necessitats directes. "No hi podem renunciar", va afirmar el cap de llista del PSC.

El candidat socialista es va comprometre a reclamar a Foment la construcció d'una rotonda d'accés des de l'A-2 a Biure, Maçanet de Cabrenys i Darnius. "És una actuació urgent que planteja diverses solucions: per una banda contribuirà a eliminar un dels punts negres que encara hi ha en aquesta via a les comarques gironines; i per l'altra servirà per pacificar el trànsit en aquell tram de via, que es caracteritza per la velocitat excessiva que hi agafen els vehicles", va assegurar. "Seguirem apostant perquè s'acabi de desdoblar l'A-2, més enllà de les solucions que s'hagin de prendre mentrestant", va garantir Lamuà, tot afegint que entre aquestes solucions hi ha la pacificació del trànsit i la minimització dels punts negres del traçat.