El líder del PP, Mariano Rajoy, va assegurar estar "en forma", "segur" de si mateix i "preparat per seguir portant el timó d'Espanya per als pròxims quatre anys", i va destacar que per fer-ho té el suport "del major partit" del país, que "no és una colla ni un grup de nouvinguts".

Després de diversos dies advertint que davant del PP només hi ha el radicalisme d'esquerres, Rajoy va suggerir que també Ciutadans es podria sumar a aquesta opció. "L'única alternativa al PP és una coalició PSOE, Podem i Ciutadans, a veure si són capaços de fer-ho", va afegir.

A la seva ciutat, Pontevedra, Rajoy va clausurar un míting en la setena jornada de campanya electoral, en què va tornar a insistir que s'ha de deixar governar el partit més votat després del 26 de juny, tot i que va advertir que "hi ha alguns que encara no han entès el que és un sistema democràtic".

Són els mateixos que, va insistir, estan tot el dia a la televisió "trepitjant moqueta", però haurien de saber que "la primera norma en democràcia" és la de respectar el que "decideix la gent, els senyors i senyores, els éssers humans. I aquí, els espanyols".

"Estic segur de mi mateix, sé el que he de fer, no em mou més que fer les coses bé i l'interès general de tots els espanyols, no accepto ordres més que de l'interès general", va proclamar Rajoy, que també va dir comptar amb un "equip de primera divisió" i amb "el suport del millor i del major partit polític d'Espanya, que és el PP".

Rajoy va passejar amb normalitat pels carrers de Pontevedra, on fa uns mesos va ser agredit per un jove en plena campanya electoral per al 20-D.