La candidata d'En Comú Podem per Girona, Marta Sibina, considera que cal aplicar una renda mínima tant pera les persones que no treballen com pels que tenen feines precàries i uns ingressos inferiors als 675 euros. Aquesta és una de les propostes electorals de la formació: la renda garantida de ciutadania. "Aquesta mesura està orientada a combatre les desigualtats i busca cobrir les necessitats mínimes de les persones sense recursos que ho estan passant més malament", va manifestar. La formació creu que per viure "de manera digna" s'ha de garantir als ciutadans uns ingressos de 900 euros. Ara bé, també proposa mesures per limitar i controlar que no hi hagi "frau" en el cobrament d'aquestes ajudes. La formació també fa altres propostes en clau econòmica, com impulsar una banca pública, derogar les reformes laborals, augmentar el salari mínim i perseguir el frau fiscal de les grans fortunes.

La formació va presentar ahir algunes de les seves propostes en clau econòmica. Per a En Comú Podem, cal garantir una renda mínima de ciutadania per aconseguir que les persones amb menys recursos cobrin, com a mínim, 900 euros al mes. El partit creu que aquest tipus d'ajuda no només han d'anar adreçada a les persones sense feina, sinó també al que anomenen "treballadors pobres". En tots els casos, serien ajuts econòmics per a les persones que no arriben als 675 euros mensuals.

Limitacions i fórmules

El partit, però, també proposa algunes limitacions i fórmules de control per evitar el frau en el cobrament d'aquestes ajudes. Per una banda, i per evitar que es pugui donar el cas de renúncia a feines amb sous iguals o inferiors a les prestacions, Podem apunta que la quantitat del complement mai serà superior als 675 euros. A més, el dret a cobrar el complement serà temporal i amb una retirada gradual. En Comú Podem planteja aquesta prestació de la Renda Garantida de Ciutadania com una prestació no contributiva de la Seguretat Social.